Kövér: A felvidéki magyarok szerint Soros áll a pozsonyi tüntetések hátterében VIDEÓ

Nem elképzelhető, hanem biztos - válaszolt Kövér László magyar házelnök hétfőn az EchoTV Napi aktuális című műsorában arra a kérdésre, hogy szerinte igaz-e amit Robert Fico állít: Soros György destabilizálni akarja Szlovákiát.

Kövér: A felvidéki magyarok szerint Soros áll a pozsonyi tüntetések hátterében VIDEÓ
Kövér László az EchoTV Napi aktuális című műsorában (Forrás: EchoTV)

A szóban forgó műsort kedden a 444.hu személézte. Kövér kapcsolódó monológját szó szerint idézzük:

"A felvidéki magyarok közlése szerint... Éppen tegnap beszélgettem személyesen ottani barátainkkal, rokonainkkal.

Azt mondják, hogy egy pillanat alatt megteltek a pozsonyi szállodák külföldi aktivistákkal, hirtelen előkerültek az előre nyomtatott kitűzők, tehát egy olyan szervezettségről árulkodik mindaz ami zajlik az utcán, a szlovákiai városok utcáin, amilyen szervezettséget egyébként megtapasztalhattunk már Magyarországon, megtapasztalhatták a lengyelek, a macedónok, a szerbek, az albánok...

Tehát igazándiból itt van egy fogatókönyvszerűen, technológiaszerűen működő destrukció a háttérben, ami ürügyeket keres.

Ha a nem létező internetadó az ürügy Magyarországon, akkor arra próbálnak meg tömegelégedetlenséget rászervezni, ha egy valóságos tragédia, mint ami történt Szlovákiában, akkor arra. Tehát itt azért nagy játszmáról van szó, itt nagy erők mozognak a háttérben.

Illetve most már nem annyira a háttérben, hiszen Soros György volt olyan szíves, és arcot, hangot, személyiséget adott ennek a háttérhatalomnak."


Azzal a felvetéssel, hogy Soros György áll a Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolása után kirobbanó szlovákiai kormányválság mögött, először Robert Fico kormányfő tett említést. Később Orbán Viktor magyar miniszterelnök mondta, hogy Soros keze munkáját látja a szlovákiai eseményeken. A folyamatban lévő sorosozás kapcsán a Pátria Rádió Menyhárt József MKP-elnököt is megkérdezte, aki bár jómaga is kint volt a pozsonyi tüntetéseken, úgy véli, hogy az idő majd eldönti, Soros áll-e a szlovák kormányválság mögött.

(parameter)