A következő héten is lehet oltást kapni előzetes regisztráció nélkül

2021. szeptember 17. - 16:17 | Belföld

Az érdeklődők regisztrációs kötelezettség nélkül is beoltathatják magukat.

A következő héten is lehet oltást kapni előzetes regisztráció nélkül
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Azoknak, akik az egyetlen oltásból álló Janssen vakcinát választanák, szabad időpontok állnak rendelkezésre Pozsonyban, Komáromban, Besztercebányán, Zsolnán, Poprádon, Eperjesen, Homonnán és Kassán. Erről Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője tájékoztatott.

A Pfizer/BioNTech és a Moderna vakcináit előzetes regisztráció nélkül is meg lehet kapni minden megyében. „Handlovára, Nagykürtösre és Omšeniere mobil oltócsoportok érkeznek, amelyek szintén előzetes regisztráció nélkül fognak oltani” – pontosított Eliášová.

Azoknak, akik az AstraZeneca vakcina második adagja iránt érdeklődnek, két terminus áll rendelkezésre Besztercebányán és egy Pozsonyban. A 12 éven felüli gyerekeket 39 oltóközpontban fogadják, amelyek arányosan vannak elosztva az egész ország területén.

Az oltási helyszínek és időpontok az Egészségügyi Minisztérium honlapján érhetők el. „Az oltás a Covid-19 elleni védekezés leghatékonyabb eszköze. Ezért a minisztérium mindenkit, aki eddig gondolkodott rajta, az oltás beadására hív” – tette hozzá a szóvivő.


TASR