Közel 30 ezer euróval rövidítettek meg két idős embert a csalók

2023. október 24. - 19:52 | Régió

A pozsonyi rendőrség további két olyan üggyel foglalkozik, amelyekben hamis ürüggyel több ezer eurót loptak el időskorúaktól a csalók.

Közel 30 ezer euróval rövidítettek meg két idős embert a csalók
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Erről a rendőrség a közösségi oldalon tájékoztatott.

Az első eset hétfőn (október 23-án) történt a Sibírská utcában, ahol egy ismeretlen férfi a gázmávek munkatársának adta ki magát egy 85 éves idős nő előtt. A nő beengedte a lakásába, majd az illető a „mérőóra egyenlegének ellenőrzése” után közölte vele, hogy 40 euró túlfizetése van, de csak egy 100 eurós bankjegy van nála, ezért át kell, hogy adja neki a pénzt. Amikor a sértett hozott egy dobozt, amiben a megtakarított pénze volt, a csaló ellopta tőle és elszaladt.

"Az ismeretlen tettes ezzel egy idős nőnek 10 ezer eurós kárt okozott"

- közölte a rendőrség, hozzátéve, hogy az ügyben lopás miatt indítottak büntetőeljárást.

A második esetben egy magát rendőrnek kiadó csaló 18 500 eurót lopott el el egy 62 éves nőtől. A rendőrség szerint a férfinak közölte az idős személlyel, hogy lánya olyan közlekedési balesetet szenvedett, amelyben egy gyermek súlyosan megsérült. Azt mondta neki, hogy fizessen 9500 euró kauciót a gyermek családjának. Ezután bejelentette, hogy a gyermek nem élte túl a műtétet, ezért további 9000 eurót kell fizetnie.

Ezzel összefüggésben a rendőrség arra figyelmeztet, hogy az emberek ne engedjenek be idegeneket otthonukba, lakásukba, közös lakóterükbe.

TASR/para

Címkék: csalók