Közel 30 képviselői módosító javaslatot tartanak aggályosnak a szociális partnerek

2023. március 8. - 20:48 | Belföld

28 képviselői módosító törvényjavaslatot tartanak aggályosnak a munkaadók vagy a szakszervezetek – közölte a háromoldalú érdekegyeztető tanács ülését követően a munka-, szociális és családügyi minisztérium. A parlament márciusi ülésén összesen 170 törvénymódosítást vagy törvényjavaslatot kell megvitatnia a törvényhozásnak, ezek közül 138 képviselői indítvány.

Közel 30 képviselői módosító javaslatot tartanak aggályosnak a szociális partnerek
TASR-felvétel

A szociális partnerek észrevételeit a munkaügyi minisztérium továbbítja az előterjesztőknek, hogy elegendő idő legyen a közös megvitatásukra, Milan Krajniak (Sme rodina) megbízott munkaügyi miniszter felkéri Boris Kollár (Sme rodina) házelnököt, hogy ezeket a programpontokat sorolja át az ülésszak végére.

„Örülök, hogy ismét nagyon konstruktív hozzáállásról tájékoztathatok a szociális partnerek részéről a képviselői javaslatokkal kapcsolatban. A célom, hogy megteremtsem a párbeszéd lehetőségét köztük és a javaslatok előterjesztői között” – jelentette ki Krajniak.

A jövő héten soron kívül ismét összeül a háromoldalú érdekegyeztető tanács, a következő rendes ülés időpontjáról még nincs döntés.

TASR