Közel 350 gyerkőc arcára csaltak mosolyt a nagymegyeri önkéntes tűzoltók

2023. december 6. - 11:55 | Régió

A Nagymegyeri és Izsapi Önkéntes Tűzoltó Testület idén sem feledkezett meg a város apróságairól. A tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is elhozták a Mikulást a helyi gyerkőcöknek.

Közel 350 gyerkőc arcára csaltak mosolyt a nagymegyeri önkéntes tűzoltók
Fotók: Paraméter és Nagy Károly (Továbbiakért kattints!)

Az önkéntes tűzoltók – még a tavalyi Mikulás akciójuk előtt – maguk készítették el a szánt, amelyet egy tűzoltóautóval húztak végig a városon. Korábban közzétettek egy felhívást, melyben beharangozták a Miki érkezését, így minden érdeklődő szülő felírathatta gyermekét a Télapó listájára. A csomagokat így most is a szülők állították össze, majd adták le a tűzoltóknak. Így a gyerekek a piros ruhás barátjuktól és annak segítőjétől, a hófehér ruhába öltözött angyalkától vehetták át az ajándékaikat.

Az apróságok ezúttal is nagy örömmel fogadták a Télapót és segítőit. Voltak köztük bátrabbak, akik énekeltek, sőt, ajándékot is kapott a Mikulás kedves üzenettel megtöltött levél formájában.

Az önkéntes tűzoltók már december 5-én délelőtt útnak indultak. Ekkor a helyi alapiskolákat és óvodákat látogatták meg, majd délután elkezdték járni a város utcáit. Az izsapi kicsiket sem hagyják ki a sorból, hozzájuk december 10-én, vasárnap viszik el a Mikulást. Ahogyan tavaly, úgy idén is gondoltak a rászoruló családokra: támogatóknak köszönhetően 50 csomagot sikerült összeállítaniuk, amit a hátrányos helyzetben lévő családok gyermekei között osztottak szét. Összesen közel 350 gyermek kapta meg csomagját a Mikulástól.

„Imádunk hagyományt teremteni, ezért kezdtük el tavaly a Mikulás-járást, amit a jövőben is szeretnénk folytatni. Egyrészt ezt egy kedves programnak gondolom, ami részben rendhagyó, hiszen tűzoltóautó húzza a szánt. Másrészt fontosnak tartom, hogy a gyerekeket kicsit közelebb hozzuk a tűzoltókhoz, amihez ez az esemény remekül hozzájárul. A gyerkőcök láthatják, hogy a tűzoltóktól nem kell félni, hogy kedvesek, barátságosak, s mindig számíthatnak rájuk“ – mondta el a Paraméternek Csápai Nikoleta, a Nagymegyeri és Izsapi ÖTT elnöke.

Az angyalkának öltözött elnök hozzátette, bár ezzel az akcióval a csapatuk a saját családjuktól veszi el az időt, minden fáradságot megér, hogy láthassák az örömöt a gyermekek arcán. „Hálás vagyok a szervezetünk tagjainak, hogy ezt bevállalják és szívvel-lélekkel csinálják. Hatalmas köszönet illeti őket“ – húzta alá.

(SzC)