Közel 70 ezren vettek részt szombaton a tesztelésen, csaknem 2%-uk pozitív

2020. november 22. - 07:03 | Belföld

Jaroslav Naď (OĽaNO) honvédelmi miniszter szombaton késő este a közösségi oldalán közölte a harmadik forduló pillanatnyi állását.

Közel 70 ezren vettek részt szombaton a tesztelésen, csaknem 2%-uk pozitív
Fotó: TASR
Kapcsolódó korábbi cikkeink:
Dunaszerdahelyi/Galántai járás: Egyházkarcsán lesz a járási központ, Nyékvárkonyban vége az önkormányzati lockdownnak, Nádszeg ismét összefogott
Az országos tesztelés végleges eredményei a Dunaszerdahelyi, Galántai és Komáromi járás településein

Eszerint 68 888 elvégzett antigén tesztből 1366 lett pozitív azon a 458 településen, ahol szombaton zajlott a tesztelés. A pozitív tesztek aránya 1,98%.

Naď köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a tesztelésen, a polgármestereknek pedig azt tanácsolta, próbálják ösztönözni lakosaikat vasárnap is, hogy menjenek el.

"Az alacsony részvétel azt eredményezi, hogy a pozitívan teszteltek aránya az egyes községekben magasabb. A tesztelésre ugyanis inkább azok mennek el, akikben felmerült a gyanú, hogy esetleg pozitívak lehetnek. Ez később befolyással lehet a községek kiválasztására a következő körben" - fogalmazott, kiemelve, hogy különösen az antigén tesztek esetében szükséges rendszeresen tesztelni.

Az antigén tesztelés szombaton és vasárnap is reggel 8 és este nyolc között zajlik. Ezúttal valóban önkéntes, nem jár semmilyen korlátozással azok számára, akik nem vesznek részt.

(TASR)