Közel két hónapja nem regisztráltak ennyi új fertőzöttet egy nap alatt USA-ban, mint most

2021. április 10. - 09:58 | Külföld

Ötvennégy napja nem regisztráltak annyi új koronavírus-fertőzöttet az Egyesült Államokban egy nap alatt, mint az elmúlt 24 órában.

Közel két hónapja nem regisztráltak ennyi új fertőzöttet egy nap alatt USA-ban, mint most
Fotó: AP/TASR

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem legutóbbi adatai szerint az újabb 81 303 koronavírus-fertőzöttel 31 002 572-re nőtt a fertőzöttek száma az Egyesült Államokban. Az országban február 13. óta nem jegyeztek fel ennyi fertőzöttet egy nap alatt. Ezzel egy időben a fertőzéshez köthető további 995 halálesettel 560 116-ra nőtt a fertőzés következtében életüket vesztők száma.

Anthony Fauci, az amerikai kormány járványügyi illetékese úgy fogalmazott: az újabb koronavírus-fertőzöttek száma "zavaróan magas szintet" ér el, egyúttal figyelmeztetett: az országot a fertőződés újabb hulláma fenyegeti.

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) közölte, hogy a következő héten várhatóan 84 százalékkal megnő az aránya a szövetségi kormány által az államoknak kiosztott Johnson and Johnson koronavírus elleni vakcináinak, a kiosztott Pfizer/BioNTech- és Moderna-védőoltások aránya nem változik.

(MTI)

Címkék: USA, koronavírus