Közelről lőtték mellkason az ekecsi férfit, megvan az elkövető!

2019. december 19. - 15:53 | Régió

Korábban beszámoltunk az esetről, miszerint szombaton este meglőttek egy 35 év körüli férfit Apácaszakállas belterületén. A rendőrség elkapta az elkövetőt.

A férfi a támadás után még hazament a lőtt sebével, de ott annyira rosszul lett, hogy mentőt kellett hívni hozzá. Végül mentőhelikopterrel szállították egy fővárosi kórházba. Azóta megoperálták, már nincs életveszélyben - tudtuk meg.

Érdeklődtünk a rendőrségnél az esetről, a hét elején azonban még a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árultak el róla részleteket. Martina Kredatusová rendőrszóvivő azonban csütörtökön közölte, hogy megvan a tettes.

Elárulta, hogy a férfi életveszélyes sebet kapott egy rövidcsövű fegyverből, amit az elkövető közvetlenül a mellkasához tartott, mielőtt meghúzta a ravaszt. Információink szerint egy légpisztolyról lehetett szó, hivatalos forrásból azonban ezt nem erősítették meg.

"A rendőrség azonnal kiküldött egy egységet a helyszínre, majd utánajárt, hol és milyen körülmények között történt a bűntény. Az elsődleges információk begyűjtését követően az eset vizsgálatát a nagyszombati kerületi rendőrség nyomozója vette át" - fogalmazott.

Három nap elteltével elfogták a támadót. A 41 éves apácaszakállasi férfit gyilkossági kísérlettel gyanúsítják, mivel bármivel is lőtt, ilyen közelről leadott lövés esetén fennállt a veszélye, hogy létfontosságú szervet talál el.

A gyanúsítottat őrizetbe vették, és javaslatot tettek a vizsgálati fogságba helyezésére. Amennyiben beigazolódik a bűnössége, 15-től 21 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

(parameter)