Középhullámon már erősebb a Pátria Rádió a Csallóközben!

November 1-jén megerősítették a közszolgálati Pátria Rádió középhullámú sugárzását. Ennek köszönhetően Csallóközben és Gömörben is jobb lett a rádió vétele. 

Középhullámon már erősebb a Pátria Rádió a Csallóközben!
A Pátria Rádió friss újsághirdetése

"A Pátria Rádió magyar nyelvű adása november 1-től érezhetően elérhetőbbé vált. A csallóközi hallgatók biztonságosan jutnak hozzá a rádióadáshoz, miután emeltük a nyitrai torony teljesítményét, a gömöri hallgatók részére pedig újraindítottuk a rimaszombati adót - hirdeti a szlovák közszolgálati média (RTVS) portfóliójába tartozó Pátria Rádió.

Az igazán fontos változás azonban november végén fog bekövetkezni, ekkor ugyanis a Pátria Rádió megkaphatja a 101,4 MHz-es FM-frekvenciát a Dunaszerdahelyi járás területén.

A magyar nyelvű Pátria Rádió a hét minden napján, reggel hattól este hatig sugároz. A Pátria konkurensei közé főként a magyarországi kereskedelmi és közszolgálati rádiók tartoznak, és jelenleg rendkívül hátrányos helyzetben van, mivel a nemzetiségi adót csak gyenge minőségben lehet - például autóban - hallgatni a Dunaszerdahelyi járás területén. November végén mindez megváltozhat.

(para)