A közlekedésügyi tárca tudomásul veszi a vasutasok követeléseit

A közlekedésügyi tárca tudomásul veszi a vasutasok követeléseit
-illusztráció- (Fotó: TASR/Lukáš Grinaj)

A nyilatkozattal a Szlovák Állami Vasutak (ŽSR) szakszervezeteinek sztrájkkészültségére reagáltak.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy a különböző szerződések keretén belül évente nagyjából 500 millió eurót fektetnek a vasúti közlekedésbe, amihez jönnek még az EU-s támogatások is.

„Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy nagy hézag keletkezett a vasúti közlekedésben, ami azért történt, mert a kilencvenes években nagyon kevés anyagi eszközt fektettek ebbe a szférába. Ennek tudatában folyamatosan dolgozunk azon, hogy a lemaradást kiküszöböljük, a modernizációt pedig a szolgáltatások fejlesztése szempontjából kulcsfontosságúnak tartjuk"

– mondta Ducká, hozzátéve, hogy a Szlovák Állami Vasutak az idei költségvetésből 20 millió euróval többet kap. A szóvivő szerint ez az összeg hozzájárulhat a vasúti dolgozók kedvezőbb bérezéséhez.

Azt is hozzátette, hogy az egyes társaságok vezetésének feladata, hogy a rendelkezésre álló pénzügyi eszközöket úgy használják fel, hogy ki tudják elégíteni az alkalmazottak igényeit a gazdasági lehetőségeken belül.

A Szakszervezetek Szövetsége (KOZ) elfogadhatatlannak tartja a Szlovák Állami Vasutak hozzáállását.

„Az ország vezetőinek tudniuk kell, hogy egy ország jól működő vasúti közlekedés nélkül megbénul. A politikusok arról beszélnek, hogy a szlovák gazdaság jó irányba halad, és ezt a dolgozók fizetésének emelésével is bizonyítani akarják. Itt az ideje, hogy betartsák a szavukat"

– mondta Marián Magdoško, a KOZ elnöke.

A Szlovák Állami Vasutak mellett tevékenykedő szakszervezetek pénteken sztrájkkészültséget jelentettek be, amelynek oka a munkáltató kollektív tárgyaláshoz való hozzáállása. A szakszervezetek ezzel a lépéssel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a szociális béke veszélybe került, amikor a december 31-én lejárt, 2017-2018—as kollektív szerződések után a Szlovák Állami Vasutak  vezérigazgatója egyoldalú belső rendeletet adott ki. A rendelet a szakszervezetek szerint autonóm döntés eredménye, a vezérigazgató ugyanis nem egyezett meg a szociális partnerekkel arról, hogy milyen előnyöket garantál a dolgozóinak.

A szakszervezetek egyúttal felszólították Érsek Árpád közlekedésügyi minisztert (Híd), hogy személyesen is foglalkozzon a kialakult helyzettel.

„A sztrájkkészültség értelmében a szakszervezetek további tüntetéseket fognak szervezni, amelyek egyre intenzívebbek lesznek"

– jelentették be.

TASR