Közös étkezdét építenek három rozsnyói iskola számára

2019. október 7. - 13:31 | Régió

Közös étkezdét építenek három iskola számára a rozsnyói Kereskedelmi Akadémián, a körülbelül egymillió euróra rúgó költségeket Kassa (Košice) megye állja.

Közös étkezdét építenek három rozsnyói iskola számára
Archív felvétel (Sme.sk)

„A Kereskedelmi Akadémián, a gimnáziumban és az egészségügyi szakközépiskolában csak ételkiadás működik, konyha nincs, ezért is döntött a megye a több mint 500 diákot kiszolgáló iskolakonyha megépítése mellett” - jelentette ki Rastislav Trnka megyeelnök.

Viktor Baláž, a Kereskedelmi Akadémia igazgatója elmondta, az ebédlő eddig az egykori szeminárium épületében működött, amely egyházi tulajdonban van, a megye bérleti díjat fizet érte.

„Sajnos korábban nem akadt pénz az iskolai étkezde megépítésének finanszírozására. Ezentúl méltó körülmények között ebédelhetnek a diákok és megfelelő körülmények között dolgozhatnak a szakácsnők. Reméljük, hogy még több diák fog ebédre járni, ez is az egyik célunk” - jelentette ki az igazgató.

„Az építkezési engedély megszerzése után meghirdetjük a versenypályázatot. Reméljük, a jövő év elején megkezdheti a kivitelező az építkezést, és a diákok már a következő tanévtől az új étkezdében ebédelhetnek” - tette hozzá Rastislav Trnka.

(TASR)