A közös mozgás öröme

Idén május elsején már 12. alkalommal került sor az Alsó-Csallóközi falvak közös sportnapjára. A rendezvény négy falu közreműködésével indult 2007-ben. A mai napon hat község csapatai mérték össze erejüket: Ekel, Tany,  Füss, Keszegfalu, Megyercs és Szilas.

A közös mozgás öröme
Szukola István felvételei (A többi fotóért KATT a képre!)

Minden évben más-más falu ad otthont a rendezvénynek. Ebben az évben Szilas község fogadta a környékbeli falvakat. Tóth Péter, a falu polgármestere kiemelte az esemény fontosságát, hisz a mai kor gyermeke már alig-alig játszik, illetve mozog a szabadban. Másodsorban az ilyen rendezvényeken van lehetősége faluvezetőnek, felnőttnek, gyereknek egyaránt a közös mozgásra, beszélgetésre, szórakozásra.  A megmérettetés célja az egészséges versengés, miközben együtt sportol fiatal és idősebb egyaránt.

A közös sportnap a már hagyománynak tekinthető örömfutással kezdődött, majd az a községek gyermekeiből álló csapatok mérték össze erejüket ügyességi játékokban. Akik nem sportoltak, a helyi horgásztavon próbálhatták ki horgásztudományukat. A versengés érdekessége volt, hogy a felnőttek is megmérettették magukat az élő csocsóban, ahol az idősebbek is ugyanolyan lelkesedéssel versengtek, mint a gyerekek. Május elseje lévén a résztvevők felállították a falu májfáját is.

A versenyek végeztével eredményt hirdettek:

 

Az ügyességi versenyek végeredménye:

1. helyezés – Tany

2. helyezés – Ekel

3. helyezés – Szilas

 

A felnőttek versenyének végeredménye:

1. helyezés- Szilas

2. helyezés- Megyercs

3. helyezés - Keszegfalu

A mintegy kétszáz résztvevő egy jó hangulatú, izgalmas délelőttöt tölthetett el Szilason.

(-)