Közülük kerülhet ki Maďarič tartós utódja

2018. március 7. - 18:47 | Belföld

A Smer-SD Marek Maďarič utódját keresi a kulturális tárca élére. 

Közülük kerülhet ki Maďarič tartós utódja
Erik Tomáš (Fotó: TASR)

A TASR információi szerint három képviselő neve jöhet számításba:

Erik Tomáš, Ján Podmanický és Dušan Jarjabek.

„Ez csak a sajtó spekulációja. Nem tudok arról, hogy a Smer-SD elnöksége bármilyen döntést is hozott volna ezzel kapcsolatban“ – közölte Tomáš. Elmondása szerint a párt minden erejével a kormánykoalíció stabilizálásán dolgozik. „Értelemszerűen, csak a helyzet megoldása után fognak személyzeti változásokról tárgyalni“ – tette hozzá.

Kapcsolódó cikk:

Kiska kinevezte az ideiglenes kulturális minisztert

Jarjabek azt állítja, hogy ezen nem gondolkozott, és nem is fog gondolkozni. „Ma más dolgokat kell megoldani. Számomra az a fontos, hogy a koalíción belül egyezségre jussunk, és hogy a kormány tovább működhessen, illetve hogy a társadalmi helyzet normalizálódjon“ – jelentette ki a kulturális parlamenti bizottság vezetője.

Elmondása szerint a fontossági sorrend az, hogy először is kinyomozzák Ján Kuciak újságíró és barátnője meggyilkolásának ügyét, aztán hogy a koalíció megegyezzen, és csak ezek után jön a többi dolog. „Ebben a pillanatban nem nagyon foglalkoztat, hogy ki lesz a kulturális miniszter“ – így Jarjabek.

Podmanickýt nem sikerült utolérnie a TASR-nek.

Maďarič az oknyomozó újságíró, Ján Kuciak és barátnőjének, Martina Kušnírovának a meggyilkolása után mondott le. Átmenetileg Peter Pellegrini, a befektetésekért és informatizációért felelős miniszterelnök-helyettes vezeti a minisztériumot.

(TASR)