Közveszélyokozásként vizsgálják a kassai robbanást

Az egyik kassai lakóházban vasárnap este történt robbanással és tűzzel összefüggésben a rendőrség közveszélyokozás ügyében indított eljárást.

Az Obchodná utcai lakásban, ahol a robbanást követően tűz ütött ki, egy férfi holttestére bukkantak. „A férfi személyazonosságát a rendőrség vizsgálja” - számolt be róla hétfőn Jana Mésarová, a kassai kerületi rendőrség szóvivője.

Hozzátette: a robbanás és a tűz keletkezésének pontos oka egyelőre ismeretlen. A robbanás következtében potyogó üvegcserepek megrongálták a lakóház előtt parkoló járműveket is. A tűz fokozatosan átterjedt a lakóház folyosójára és a küldő falakra is, mindent sűrű füst borított – tájékoztatott a szóvivő, hangsúlyozva: hétfőn folytatódik a helyszínen a szekértői vizsgálat.

A tűzeset este 21.30 körül történt, a lakóházból minden lakót evakuáltak. Közülük négyen füstmérgezést szenvedtek, egy ember meghalt. A helyszínen 30 tűzoltó vett részt az oltásban.      

Tomáš Berzetei, a Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ) Járási Igazgatóságának igazgatója hétfőn elmondta: a tűzoltók minden műveletet befejeztek, a rendőrség azonban továbbra is a helyszínen van, folyik a vizsgálat és az eset dokumentálása.

(TASR)