Krajčí ismerősei még tavaly megkaphatták a vakcinát

2021. január 12. - 16:25 | Belföld

Miután kiderült, hogy a korábbi teniszezőt, Dominika Cibulkovát és férjét soron kívül beoltották a koronavírus elleni vakcinával, sorra szivárognak ki az információk olyan személyekről, akik ugyancsak megkapták az oltóanyagot, holott eredetileg nem szerepeltek az arra jogosultak listáján.

Krajčí ismerősei még tavaly megkaphatták a vakcinát
Fotó: AP - illusztráció

Az előzetesen meghatározott oltási stratégia alapján az első fázisban kizárólag az egészségügyi alkalmazottak, a szociális otthonok alkalmazottai, valamint a létfontosságú infrastruktúrában dolgozók kaphatják meg a vakcinát.

A nemrég visszavonult teniszező után a nyári olimpiára készülő komáromi kajak-négyesről is kiderült, hogy megkapták az oltást. „Problémánk adódhat belőle, ha nem vagyunk beoltva, nem akartuk megkockáztatni, hogy elutasítanak bennünket” – mondta Vlček Erik. A belügyminisztérium alá tartozó sportolók beoltására állítólag azokat a vakcinákat használták fel, amelyek egy adott nap után megmaradnak, visszafagyasztani pedig már nem lehet.

A Pravda viszont úgy tudja, még tavaly, december 31-én az egészségügyi minisztérium szolgálati hivatalának főtitkára és felesége is megkapta az oltást, aki már régóta Marek Krajčí egészségügyi miniszter asszisztense.

A lap érdeklődésére egyikük sem reagált, az egészségügyi tárca szóvivője, Zuzana Eliášová pedig közölte, az, hogy ki kapta már meg a védőoltást, személyes jellegű adatnak számít.

A minisztérium időközben jelezte, leellenőrzi az oltáson átesett személyek listáját, hogy kiszűrjék azokat, akik soron kívül kapták meg a vakcinát.


(Pravda/para)