Krajčí szerint ilyen súlyos helyzetben nem lehet csak úgy meggondolatlanul lemondogatni

2021. február 17. - 14:52 | Belföld

A Smer három korábbi egészségügyi minisztere szólította fel szerdán lemondásra Marek Krajčít (OĽaNO), ő azonban ellen tudott állni a kísértésnek.

Krajčí szerint ilyen súlyos helyzetben nem lehet csak úgy meggondolatlanul lemondogatni
Marek Krajčí (Fotó: TASR)

Az egészségügyi minisztérium szóvivőjén keresztül azt üzente, hogy a járvány kezelésében biztosan nem segítenek a meggondolatlan személycserék. Zuzana Eliášová azt is hozzátette ehhez, hogy az exminiszterek felhívása inkább arról szólhat, hogy rájuk vetüljön némi reflektorfény.

A szóvivő emlékeztetett, készek konstruktívan együttműködni bárkivel, hozzátéve, a miniszter mindent megtesz, hogy megmentsék az emberek életét.

"Az egészségügyi ellátás szlovákiai elérhetőségének biztosítása, lélegeztetőgépek vásárlása belátható időn belül, a mobil tesztpontok menedzselése országszerte, a kórházak koordinálása és kapacitásaik beállítása olyan módon, hogy a más diagnózissal rendelkezők egészségügyi ellátása is biztosítva legyen, továbbá egyéb feladatok mind a miniszter napirendjéhez tartoznak, ideértve a járványügyi bizottság tanácskozásait vagy a kormány döntéseit az előírások meghatározásáról" - sorolta fel Krajčí feladatait a szóvivője.

(TASR)