Krajmer már nincs a funkciójában – állítja Gašpar

Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány vasárnap a TA3 politikai vitaműsorában közölte, a NAKA korrupcióellenes egységének igazgatója, Róbert Krajmer már nincs a funkciójában.

„Már nem” – így reagált Gašpar arra az újságírói kérdésre, hogy Krajmer továbbra is betölti-e a Nemzeti Bűnüldözési Egység korrupcióellenes egységének igazgatói pozícióját. Krajmer volt az, aki Ján Kucak és Martina Kušnírová meggyilkolását követően a nyomozókkal együtt ott volt a tett helyszínén.

Gašpar szerint szakmai kérdés, hogy joga volt-e ott tartózkodni a tett helyszínén vagy sem. „Ha úgy döntött a felettese, hogy ott kell lennie valamilyen konkrét oknál fogva, akkor ott volt. A törvénnyel összefüggésben volt ott” – magyarázta.

Okoličány ügyével kapcsolatban „többletmunkát végzett a rendőrség”

A rendőrfőkapitány a műsorban kijelentette, az életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt és szökésben lévő egykori maffiavezér, Róbert Okoličány ügyében nem hibázott a rendőrség, sőt, szerinte többet is dolgoztak az előírtnál.

A rendőrség jelenleg a nemzetközi elfogatóparancsra vár, hogy külföldön is kereshessék az elítéltet.

„Elutasítom, hogy a rendőrség hibázott, sőt, többletmunkát végzett, hiszen arra várt, hogy mikor érkezik meg az elfogatóparancs” – nyilatkozta Gašpar, majd hozzátette, a törvényből kifolyólag másképp nem járhattak volna el.


TASR/para

augusztus 13. - 14:53
Hova tűnt Marin Ljubičič?
Kellemetlen incidens vet árnyékot az új szezonban remekül teljesítő DAC szereplésére.