Krajniak mondott egy konkrét számot: legfeljebb ennyivel emelkedhet az energia ára a háztartások számára szerinte

2022. november 21. - 10:39 | Belföld

Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter vasárnap az RTVS O 5 minút 12 című műsorában ismét megerősítette, hogy az állam árplafont határoz meg az villanyáramra, a gázra és a fűtésre vonatkozóan a háztartások számára.

Krajniak mondott egy konkrét számot: legfeljebb ennyivel emelkedhet az energia ára a háztartások számára szerinte
Fotó: TASR/AP - illusztráció

A tárcavezető szerint a konkrét számokat még december elején nyilvánosságra hozzák, de biztosított mindenkit afelől, hogy elegendő összeget különítettek el erre a célra a költségvetés tervezetében.

Krajniak leszögezte, hogy egy átlagos háztartás esetében legfeljebb 20 euróval emelkedhet az energia ára.

Kiemelte, hogy a kormány igyekszik figyelembe venni a regionális különbségeket az energia árának meghatározásakor. A miniszter szerint nem a százalékos arányok a fontosak, hanem az egyes háztartásokra gyakorolt konkrét hatás.

„A szolgáltatóktól érkező számlákon minden háztartás számára fel lesz tüntetve, hogy mennyit fizetnének, ha nem lenne az állami támogatás” – jegyezte meg.

Ladislav Kamenický (Smer-SD) volt pénzügyminiszter figyelmeztetett, minél előbb ismertetniük kell a konkrét megoldást. „Az emberek nagyon idegesek emiatt, a kormány miatt, a káosz miatt, ami itt uralkodik. Minél előbb tájékoztatni kell” – hangsúlyozta az ellenzéki képviselő.


(rtvs)