Krajniak szerint elkerülhetetlen, hogy a legszigorúbb ellenőrzést vezessék be a határokon

2021. február 24. - 08:53 | Belföld

A kormány szerda reggel kezdődött ülése előtt Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter azt mondta, el tudná képzelni, hogy a legszigorúbb ellenőrzéseket vessék be a szlovák határokon.

Krajniak szerint elkerülhetetlen, hogy a legszigorúbb ellenőrzést vezessék be a határokon
Illusztráció - Cséfalvay Á. András

A miniszter úgy véli, ez elkerülhetetlen annak érdekében, hogy megakadályozzák a koronavírus dél-afrikai vagy brazil mutációjának bejutását az országba.

"Az első hullámhoz hasonlóan elkerülhetetlen, hogy szigorítsuk a határokon át történő mozgást" - szögezte le.

Krajniak ehhez képest a minap azzal állt elő, hogy megnyithatnák idehaza a templomokat, mivel az imádság és a liturgia megmagyarázhatatlan jelenségeket okoz az idősotthonokban és a kórházakban is. Ezzel kapcsolatban most azt mondta, hogy ugyan felvetette ezt a témát, de politikailag követelni, sem a földhöz vágni magát miatta.

"Minden szigorítás az egyik oldalon lehetővé teszi számunkra, hogy enyhítsünk egy másik területen. Ezért is támogaton a szigorítást a határokon" - mondta.

Ivan Korčok (SaS) külügyminiszter arra mutatott rá, hogy a határrezsim szigorítása nem diplomáciai kérdés, mert más ország is így tesz, ugyanakkor szerinte meg kell előzni, hogy sérüljön emiatt a szlovák gazdaság.

Veronika Remišová (Za ľudí) üdvözli a határellenőrzések szigorításának tervét, különös tekintettel arra, hogy több szomszédos országban már kimutatták a dél-afrikai mutációt.

(TASR)