Krajniak szerint inkább Sulík minisztériumát kellene eltörölni a munkaügyi hivatalok helyett

2021. október 8. - 13:08 | Belföld

Milan Krajniak (Sme rodina) munka-, szociális- és családügyi miniszter reagált Richard Sulík (SaS) gazdaságügyi miniszter csütörtöki kijelentésére a munkaügyi hivatalok lehetséges eltörléséről.

Krajniak szerint inkább Sulík minisztériumát kellene eltörölni a munkaügyi hivatalok helyett
Milan Krajniak (Fotó: Cséfalvay Á. András - archív)

„Ha Richard Sulík gazdaságügyi miniszter a munkaügyi hivatalok megszüntetését javasolja, akkor jobb lépésnek tűnik a gazdaságügyi minisztérium felszámolása” – írta Krajniak a közösségi oldalán.

A munkaügyi miniszter szerint „az energiagazdálkodást átvehetné a pénzügyminisztérium, a dubaji Expo kiállítást pedig a közlekedésügyi minisztérium biztosíthatná”.

Krajniak emlékeztetett arra is, hogy a munkaügyi hivataloknak több mint 2,5 millárd eurót kellett kifizetniük a vállalkozóknak, annak ellenére, hogy a vállalkozói szektor a gazdaságügyi minisztérium hatáskörébe tartozik. „Ráadásul segítettünk az SaS másik tárcájának is, kifizettük a támogatásokat az óvodáknak és a művészeti alapiskoláknak” – szúrta oda Krajniak válaszul arra, amit csütörtökön Sulík mondott a kétezer hivatalnokról, akiket az államnak kell fizetnie.

Sulík csütörtökön a kormányülés utáni sajtótájékoztatóján említette meg a munkaügyi hivatalok lehetséges eltörlését. A miniszter azzal érvelt, az állam feladata nem az, hogy munkát keressen az embereknek, és ezért néhány ezer hivatalnokot fizessen.

A munkaügyi hivatalok eltörlésének kérdését a 2022-es költségvetésről folytatott megbeszélések után vetette fel – példaként hozta fel arra, hogy miként lehetne csökkenteni az állami kiadásokat. Sulík azzal érvelt, hogy ha jelenleg valaki munkát keres, elég az interneten rákeresnie, és válogathat a találatok közül.


(HNonline/TASR/para)