Krakkói futballhuligánok 15 tonna fűvel látták el fél Európát, lecsapott rájuk a rendőrség

2020. október 27. - 19:32 | Külföld

Krakkói futballhuligánokhoz kapcsolódó kábítószer-kereskedő nemzetközi hálózat 13 tagját állították elő a lengyel, a spanyol és brit hatóságok, a szervezett bűnözői csoport 2011 óta 15 tonna marihuánát csempészett 88 millió euró értékben - közölte az Európai Unió (EU) rendőrségi együttműködési szervezete (Europol) kedden.

Krakkói futballhuligánok 15 tonna fűvel látták el fél Európát, lecsapott rájuk a rendőrség
Illusztráció (wikipédia)

A hágai székhelyű szervezet tájékoztatása szerint a három éven keresztül tartó nyomozás arra derített fényt, hogy Krakkó egyik sportklubjának futballhuligánjaiból álló bűnözői hálózat nagy mennyiségű kábítószert, elsősorban hasist, marihuánát és kokaint termelt és vásárolt, majd csempészett és értékesített egy albán bűnözői csoporttal együttműködésben.

A bűnszervezet teherautók rakományába, vagy a járműveken kialakított rejtett rekeszekben szállították a kábítószert több uniós országba, köztük Spanyolországba, Belgiumba, Németországba, Hollandiába, Lengyelországba és az Egyesült Királyságba.

A csoport tagjait a Spanyolországi Alicante városában, illetve Lengyelországban állították elő. Az összehangolt művelet során a hatóságok négy kannabisz-ültetvényre bukkantak, 3,4 tonna kendernövényt, 1,4 tonna hasist, 280 kilogramm marihuánát, különféle fegyvereket, köztük bozótvágó késeket, könnygázgránátokat, lőfegyvereket, elektronikai eszközöket, 11 ellopott járművet, ingatlanokat, valamint bankszámlákon tartott több mint 3 millió eurót foglaltak le.

MTI