Kreatív alkotótábor zajlott Nyékvárkonyon

2020. augusztus 5. - 13:37 | Régió

A hétvégén a kreativitásé volt a főszerep Nyékvárkonyon. A dekupázs (szalvétatechnika) néhány titkát a budapesti Kardos Zsófia fedte fel a csallóközi érdeklődők előtt. A háromnapos alkotótábor remek hangulatban telt, a nagy hőség ellenére a hölgyek szívvel lélekkel alkottak.

Kreatív alkotótábor zajlott Nyékvárkonyon
A szerző felvételei - Továbbiakért kattints!

Csánó Margit, az esemény társszervezője elmondta, a község vezetősége örömmel fogadta a kezdeményezést, probléma nélkül a rendelkezésükre bocsájtották a helyi vadászházat, így a helyszín azonnal adott volt. Miután kihirdették a tábor dátumát, alig telt el két hét, s már el is fogytak a helyek. Jelentkezők nem csupán Nyékvárkony községéből voltak, hanem a környékről is, sőt, még újvári, komáromi, gödöllői, tatabányai és győri résztvevőjük is akadt.

A tábor főszervezője, a nyékvárkonyi Csánó Júlia immár 15 éve foglalkozik dekupázsolással. Elmondása szerint mindig lehet újat tanulni, éppen ezért a mai napig havi rendszerességgel ellátogat Budapestre, hogy Kardos Zsófia segítségével elsajátítsa a legújabb technikákat. Egyik találkozásukkor jött az ötlet, hogy itt, a csallóközben is megvalósíthatnának egy alkotótábort. „Zsófi nem tiltakozott, örömmel fogadta az ötletet” – jegyezte meg Juli, aki a három nap alatt végig Zsófia mellett segítkezett.

Az alkotótábor középponti témája a bútorfestés volt. Kardos Zsófia három kisebb bútortárgyat választott ki: hokedlit, fali panelt és kalapdobozt. A hokedli esetében krétafestési technikákat sajátíthattak el a résztvevők, továbbá koptattak, transzferáltak, de dolgoztak például rizspapírral, díszítettek selyemvirágokkal és csipkével. A kalapdoboz különlegessége abban rejlett, hogy először textillel vonták be, textilhez való festékeket és vegyszereket használtak, majd csak azután került rá a szalvéta és a különféle díszítések.

A 28 résztvevő szebbnél szebb tárgyakat készített. Mindenki kiélhette a benne rejlő kreativitást, a hölgyek kedvükre válogathattak a színek, minták és anyagok közül.

„Nagyon ügyesek és lelkesek voltak a lányok. Nagyszerű hangulatban telt a hétvége, biztos vagyok benne, hogy lesz még folytatása a mostani alkotótábornak”

– jegyezte meg a nyékvárkonyi tábor oktatója, Kardos Zsófia.

(SzC)