Kreatív ötlettel élheti túl a válságot egy érsekújvári kávézótulajdonos

2020. november 30. - 08:08 | Régió

A 36 éves érsekújvári kávézótulajdonos, Peter Kecskés eredeti ötlettel állt elő, hogy némileg enyhítse a koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedésekből adódó bevételkiesését.

Kreatív ötlettel élheti túl a válságot egy érsekújvári kávézótulajdonos
Peter Kecskés (Fotó: Nový Čas)

Peter a Nový Čas-nak számolt be arról, hogy egy lakótelepen működnek, és ugyan vannak vendégeik, de ez az esetükben nem jelent túl sokat, és az elvitelre kért kávé sem menti meg a kávézót. Hozzátette, más módon kezdtek harcolni az ellen, hogy el kelljen bocsátani az alkalmazottaikat.

Leállították a kávézóként történő működést, és azt találták ki, hogy a vendéglőt home office-ra adják ki bérbe, lényegében irodaként. A bérlők pedig zavaró körülmények nélkül folytathatják munkájukat.

"Sokan dolgoznak otthonról, ahol viszont gyakran nincs nyugalmuk vagy épp nincs az a rendszer, mintha bejárnának munkába, és így nehezebb összpontosítaniuk a munkára. Vannak is már állandó ügyfeleink, főleg vállalkozók, menedzserek vagy diákok" - mesélte Peter, akinek szavai szerint már egy hónapja így működnek.

A kávézón belül boxokat különítettek el, melyek bérléséhez ingyen kávé is jár. Az ügyfeleik költségként is elszámolhatják a bérlést, mivel szerződést kapnak róla.

(Nový Čas)