A kreativitás sokszínű világa látható Légen

2019. július 13. - 19:11 | Régió

Immár harmadik alkalommal került megrendezésre a nagysikerű Kreatív légiek kiállítás ma délután, a helyi kultúrházban.

A kreativitás sokszínű világa látható Légen
Fotók: a szerző- További felvételekért kattints!

2017-ben a polgármester, Szitási Ferenc a légi születésű Sárközi Dénessel karöltve még kicsit félve, bátortalanul indult neki a feladatnak, hogy elindítsa e rendezvényt. 2018-ban már az előző évi nagy sikerre való tekintettel bátrabban kezdtek neki a szervezésének. Idén már sokan szinte alig várták, hogy elérkezzen a kiállítás ideje. Az első évhez képest új arcokkal, új kiállítókkal és technikákkal bővült a kiállítás.

A kultúrház ajtaján belépve azonnal egy színes világ tárult elénk. Gyönyörű, színekben pompázó festmények díszítették a folyosó egyik oldalát, míg a másik oldalon a fekete-fehér, művészi fotók kaptak helyet. Beljebb haladva egy aprócska Csodaországban találtuk magunkat, ahol összegyűltek azok a légi lakosok, akik szabadidejükben mind valamiféle csodát alkotnak. A kézművesség számos fajtája fellelhető volt a kiállításon. Az egyik asztalon dióból készült babák, mellettük csontból faragott tárgyak sorakoztak. Láthattunk gondosan hímzett és horgolt terítőket, szalvétatechnikával díszített dobozkákat, papírvirágokat, árpából font tárgyakat, de textilszobrokat egyaránt.

Az idei légi kreatívok közül Szűcs Tímár, Szűcs Mária, Varga Péter, Horváth Zsófia, Németh Gergely, Gálfy Mária, Krafčíková Štefánia, Csölle Mária, Tóth Julianna, Janák Éva, ifj. Janák Gyula, Varga Erzsébet, Stergerits Erzsébet, Lamos Denisza és Sárközi Dénes egyedi alkotásait tekinthettük meg.

„Lég község polgármestereként nagy büszkeséggel tölt el, hogy ennyi fantáziadús, ötletes és igényes alkotás kerül ki a légi emberek keze alól. Biztos, hogy fiatalnak, idősnek egyaránt megéri ellátogatni erre az egyedi kiállításra”- olvashatók Szitási Ferenc polgármester sorai a Kreatív légiek kiállításáról szóló, tavaly készült könyvecskében.

SzC