A krimiszerző után az egykori tévés szerkesztőt is kipenderítették a belügyminisztériumtól

2020. augusztus 11. - 13:02 | Belföld

Nem csak az ismert szlovák krimiszerzőt, Dominik Dánt bocsátották el az elmúlt napokban a belügyminisztériumtól.

A krimiszerző után az egykori tévés szerkesztőt is kipenderítették a belügyminisztériumtól
Roman Mikulec belügyminiszter (Fotó: TASR)

A SME úgy tudja, az egykori tévés szerkesztőnek, Marián Homérnak is szednie kellett a sátorfáját. A lap szerint Homér több mint két éve nem volt bent a munkahelyén, otthonról dolgozott.

Az elbocsátásokkal a minisztérium csökkenteni akarja a kiadásait, bár Dánt és Homért valószínűleg akkor is elküldték volna, ha erre nem lenne szükség. „Ez a két pozíció teljesen felesleges volt” – nyilatkozta a belügyminisztérium sajtóosztályának vezetője, Barbara Túrosová.

Akárcsak Dán, Homér sem járt be a munkahelyére az utóbbi időben, Túrosová szerint csupán a beporosodott íróasztala maradt, amelynél valamikor még a régmúltban dolgozott.

Homér a lap megkeresésére nem kívánt nyilatkozni az elbocsátásról. „A belügyminisztérium továbbra is a munkahelyem, ezért erkölcsi okokból sem fogok róla semmit mondani” – érvelt.

A tárca sajtóosztályának korábbi vezetője állítólag videók készítésével és a minisztériumról szóló cikkek figyelésével bízta meg Homért, az új belügyminiszter, Roman Mikulec emberei azonban mindössze néhány elemzést találtak, amelyek az ő tollából származtak.


(SME/para)