Krumpli miatt került kötelező karanténba egy idős komáromi férfi

2020. április 8. - 13:35 | Régió

A belügyminisztérium karanténközpontjába szállítottak egy komáromi nyugdíjas férfit, aki a hatályban lévő intézkedések ellenére átment Magyarországra, hogy krumplit vásároljon. Visszafelé azonban a határon feltartóztatták.

Krumpli miatt került kötelező karanténba egy idős komáromi férfi
Fotó: Paraméter

A 68 éves férfi a TV JOJ-nak elárulta, hogy itthon nem kapott ültetésre szánt sárga krumplit, ezért átment Magyarországra vásárolni. A férfi gyalog ment át a határon, a túloldalon pedig a magyar rendőrök át is engedték.

A férfi állítása szerint nem foglalkozott azzal a rendelettel, amely már lassan egy hónapja érvényben van, miszerint a határt csak azok az ingázók léphetik át úgy, hogy ne kelljen 14 napos karanténba vonulniuk, akik a határtól 30 kilométeres körzetben élnek, illetve dolgoznak.

Sőt, hétfőtől szigorúbb rendelet lépett érvénybe, amely kimondja, hogy aki belép Szlovákia területére, annak kötelezően az állam által irányított karanténközpontok egyikébe kell vonulnia. Persze vannak bizonyos kivételek, ezekről bővebben ITT.

Az idős férfit visszafelé feltartóztatták a határon, az érvényes rendelet szerint pedig elhelyezték az egyik karanténközpontban.


(noviny.sk)