Krumplit bezzeg van ideje ültetni Pellegrininek

Ezt vetik a szemére a Tisztességes Szlovákiáért kezdeményezés képviselői, a tüntetések főszervezői.

Krumplit bezzeg van ideje ültetni Pellegrininek
Fotó: TASR

A tüntetések szervezői azt szeretnék, ha a belügyminiszter nem a Smer-SD jelöltje volna. Úgy gondolják, hogy az emberek bizalmának helyreállításához ez elengedhetetlen és egyúttal megalapozott kérés. A polgári kezdeményezés képviselői mindemellett felkérték Peter Pellegrinit, hogy találkozzon velük.

Közölték, azt is, hogy Pellegrini leghamarabb május 10-én tud találkozni velük, ami viszont szerintük meglehetősen késő, ugyanis a Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolása után kialakult helyzet megoldása továbbra is súlyos, és nem tűr halasztást.

"Mielőbb szeretnénk találkozni Pellegrini úrral, mivel ez a téma továbbra is aktuális, a helyzet továbbra is riasztó. A belügyminisztert vélhetően ezen a héten megnevezik, tehát az a terminus számunkra meglehetősen későn van. Azt követően, hogy ezt az időpontot megkaptuk, a hétvégén feltűnt szánunkra, hogy a krumpliültetésre és a hokizásra is tudott időt találni. Mi azt kommunikáltuk, hogy akár vasárnap reggel is hajlandóak vagyunk találkozni, ha neki éppen az az időpont felelne meg. Ez nem történt meg, és ebből kifolyólag ez a sajtóközlemény az egyetlen módja, hogy kommunikáljunk" - húzta alá a kezdeményezés egyik képviselője, Karolína Farská.

A Tisztességes Szlovákiáért mozgalom másik alakja, Juraj Šeliga elmondása szerint azt szeretnék elérni, hogy az új belügyminiszter semmilyen módon ne kötődjön a Smerhez, mivel nemcsak a kettős gyilkosság kivizsgálására, de rendszer szintű változtatásokra és korrupciós ügyek feltárására van szükség. Pellegrinitől is azt szeretnék megkérdezni, hogy mi változott, mit terveznek és hogyan fogják kivizsgálni a korrupciós ügyeket. Úgy látja, a belügyminisztérium kulcsfontosságú, éppen ezért olyan szakembernek kellene vezetnie, aki semmilyen módon nem kötődik a csúcspolitikához.

(Webnoviny.sk

augusztus 13. - 14:53
Hova tűnt Marin Ljubičič?
Kellemetlen incidens vet árnyékot az új szezonban remekül teljesítő DAC szereplésére.