Kubában még együtt lubickoltak, most viszont megy a sárdobálás az egykori alvilági figura és Boris Kollár közt

2023. augusztus 10. - 11:58 | Belföld

A korábbi alvilági figura, Tomáš Rajecký – akit a napokban feljelentett Boris Kollár – állítja, még csak nem is ismeri a házelnök korábbi élettársát, Barbora Richertovát.

Kubában még együtt lubickoltak, most viszont megy a sárdobálás az egykori alvilági figura és Boris Kollár közt
A hírhedt kubai nyaralás (Fotók: Aktuality.sk, Tomáš Rajecký archívuma - további képekért kattints a fotóra!

Mint ismert, Boris Kollár (Sme rodina) házelnök büntetőfeljelentést tett a Főügyészségen Zoroslav Kollár és Tomáš Rajecký, valamint azok munkatársai ellen. "Információink és bizonyítékunk van róla, hogy ez a csoport 40 ezer eurót ajánlott fel egy személynek azért, hogy valótlan dolgokat terjesszen rólam, illetve a pártról” – jelentette ki a Sme rodina elnöke.

Kollár szerint a feljelentette személyek csoportként működtek, akik különféle csatornákon, így Kollár volt barátnőjén, Barbora Richterován keresztül terjesztették a valótlan információkat.

„Ő jelenleg Zoroslav Kollár szeretője, megkapta az autóját, és vele jár nyaralgatni. Közvetlen kapcsolat van köztük” – tette hozzá a parlament elnöke, aki attól tart, hogy az említett személyek ilyen módon akarják lejáratni őt és manipulálni a választásokat.

Történt ugyanis, hogy júniusban Boris Kollár elismerte, hogy 2012-ben fizikailag bántalmazta akkori élettársát, Barbora Richterovát, miután a nő erről beszámolt a nyilvánosságnak. A Sme rodina elnöke azt állította, ez egy pillanatnyi reakció volt, miután az élettársa több méteres távolságba elhajította a kisgyermeküket, veszélyeztetve annak életét.

Richterová viszont azt mondta, hogy Kollár úgy megverte, hogy elvesztette az eszméletét. „Bárki kezet emel a gyerekemre, bárki ártani akar neki, ugyanígy fogok viselkedni. Legyen az nő vagy férfi, a bátyám vagy a nővérem” – jelentette ki Kollár. – És nem fogom szégyellni érte magam.” Richterová szerint azonban Kollár hazudik, ő csak azt szerette volna, ha a férfi egy időre átveszi tőle a gyereküket.

Kollár már akkor is Zoroslav Kollár vállalkozót sejtette a háttérben. „Valakinek érdekében áll, hogy besározzon a parlamenti választás előtt, és teljesen el akarnak törölni” – mondta Kollár.

Miután az ügy nyilvánosságra került, július elején megszólalt az egykori alvilági tag, Tomáš Rajecký is, aki ugyancsak ott volt Boris Kollár hírhedt kubai nyaralásán. Rajta kívül több maffiózó, például Piťo, azaz Juraj Ondrejčák, valamint annak jobbkeze, a Gaťaként ismert Matej Šalaga is Kollárékkal falta az életet a karibi szigetországban.

"Nem egyszer történt meg, hanem többször is, az ismerőseik tudtak róla. Emellett nem ő volt az egyedüli"

– utalt Rajecký a kubai nyaralásra, valamint a nőverésre és a Sme rodina képviselőjére, Monika Péterre, az incidens tényét viszont elutasította mind a nő, mind Kollár.

Az Aktualitynek adott interjúban Rajecký arról is beszélt, nem véletlenül futottak össze Kollárral Kubán, a nyaralást éppen a Sme rodina elnöke intézte, az utat és a szállást is. Arra a kérdésre, hogy tud-e Kollár más problémás nőügyeiről, azt felelte, hogy igen, de annak érdekében, hogy ne vádolhassák a választások befolyásolásával, ezekről csak szeptember után hajlandó beszélni.


Tomáš Rajecký (Fotó: rendőrség - archív)

A szerdai feljelentés hírére reagálva Rajecký elmondta, visszautasítja a vádakat, ellenkezőleg, éppen Boris Kollár az, aki hamisan vádolta meg őt, ráadásul Richterovát még csak nem is ismeri.

"Nem tudom, hogyan és mikor vádoltam meg hamisan”

– mondta Tomáš Rajecký a Tvnovinynek, hozzátéve, Kollárnak az a célja, hogy elterelje magáról a figyelmet.

Egykori barátnője úgy reagált, Kollárnak nincs szüksége arra, hogy mások lejárassák, saját maga is megteszi ezt az életstílusával. Zoroslav Kollár egyelőre nem reagált a történtekre.


(parameter)