Kuciak-per: Az ügyvédek tiszteletben tartják a bíróság szenátusának döntését

2020. augusztus 5. - 08:17 | Belföld

Az ítélethirdetés elnapolása Ján Kuciak újságíró meggyilkolása ügyében a Bazini Specializált Büntetőbíróság szenátusának legitim döntése. Ebben egyetért Marek Para, Marian Kočner ügyvédje és Daniel Lipšic, a kárvallottak jogi képviselője is. A főtárgyalás szerdára tervezett ülését szeptember 3-ra napolták el.

Kuciak-per: Az ügyvédek tiszteletben tartják a bíróság szenátusának döntését
Fotó: TASR

„Tudomásul veszem, hogy a szenátusnak több időre van szüksége” – nyilatkozta Lipšic a TASR hírügynökségnek, utalva rá, hogy sokan a nyári szabadságukat töltik. „Egy rendkívül fontos ítéletről van szó. Meggyőződésem, hogy a szenátus minden tagjának alaposan fel kell készülnie, és meg is kell vitatniuk a döntést” – jegyezte meg Lipčic.

Para rámutatott, hogy a törvény ugyan előír egy javasolt határidőt, ameddig a szenátus tanácskozhat, de a bírók ezt a saját belátásuk szerint meghosszabbíthatják. „Tekintettel a körülményekre és az eljárás jelentőségére a szeptember 3-ig kitolt határidő normális, nem számít szokatlannak” – nyilatkozta a TASR hírügynökségnek Para. Hozzátette: szeptember 3-án várhatóan kihirdetik az ítéletet.

Ružena Sabová, a Specializált Büntetőbíróság szenátusának elnöke szeptember 3-ra napolta el a főtárgyalás következő ülését. A döntést azzal indokolta, hogy a szenátusnak több időre van szüksége az ítélet előkészítéséhez. Erről Katarína Kudjáková, az ŠTS szóvivője tájékoztatott kedden.


TASR