Kuciak gyilkosai ölhették meg a brutálisan kivégzett gútai vállalkozót is

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) bűnüldöző egységének nyomozója büntetőeljárást indított Szabó Tamás és Miroslav Marček ellen szándékos emberölés különösen súlyos bűncselekménye miatt, ami egy vállalkozó (M. Péter) meggyilkolásával függ össze. Mindkét gyanúsított ellen eljárás folyik Ján Kuciak újságíró meggyilkolása ügyében is. Erről a rendőrség számmolt be a közösségi oldalán.

Kuciak gyilkosai ölhették meg a brutálisan kivégzett gútai vállalkozót is
Forrás: Gúta TV (Facebook.com/gutatv)

A rendőrség arról tájékoztatott, hogy a gyanú szerint a két férfi előzetes megállapodást követően 2016 decemberében anyagi haszonszerzés céljából betört a vállalkozó gútai házába, ahol az üzletembert egy lőfegyverrel meggyilkolták.

A lőfegyvert, amellyel a gyanú szerint lelőtték a vállalkozót, a rendőrök azon a helyen találták meg Gútán, amelyet Marček mutatott meg nekik. Április 16-án a Kis-Dunában találtak egy német gyártmányú fegyvert, a Vágban pedig egy fegyver alkatrészét, melyet vizsgálatnak vetettek alá. Azt akarják kideríteni, hogy ahhoz a fegyverhez tartozik-e, amellyel meggyilkolták az újságírót és a jegyesét.

TASR