Kuciak-gyilkosság: Andruskó levelet írt a börtönben, úgy érzi, becsapták

2020. augusztus 19. - 09:41 | Belföld

Andruskó Zoltán, aki a Kuciak-Kušnírová-gyilkosság után fél évvel, 2018 őszén történt letartóztatásától kezdődően együttműködött a rendőrséggel, és beismerte bűnrészességét, illetve azt, hogy ő volt az, aki embereket szerzett a gyilkosság elvégzésére, most becsapva érzi magát.

Kuciak-gyilkosság: Andruskó levelet írt a börtönben, úgy érzi, becsapták
Andruskó Zoltán (Fotó: TASR)

Ő volt az egyúttal, aki bemártotta Alena Zsuzsovát és rajta keresztül Marian Kočnert is, mint a gyilkosság megrendelőit, és beszélt más gyilkosságokról is.

Az ügyésszel eredetileg 10 év letöltendő börtönbüntetésről kötött vádalkut, amit viszont a Specializált Büntetőbíróság szenátusa nem hagyott jóvá, és még ugyanazon a napon bele kellett mennie, hogy a letöltendő büntetést felemeljék 15 évre. Az erről szóló vádalkut aláírta, viszont most úgy tűnik, nem éppen elégedett.

Korábban azt is mondta, hogy az ügyész eredetileg 8 évet ajánlott neki, az ügyész viszont ezt cáfolta.

Andruskó most a börtönben egy hosszabb levelet írt, melyben mindezt ecseteli, majd felkerült a levél a Facebook-oldalára - fedezte fel az Aktuality.sk.

A levélben többek között azt is leírja, hogy az ügyészek, illetve Daniel Lipšic elleni gyilkossági kísérlet előkészítésének ügye nem is került volna napvilágra, ha ő nem beszél.

(Aktuality.sk/parameter)