Kuciak-gyilkosság: Andruskó ügyvédje is ott akar lenni a Penta vezetőjének kihallgatásán

A Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottjának, Andruskó Zoltánnak az ügyvédje a TV JOJ-nak nyilatkozott azt követően, hogy Marian Kočnert meggyanúsították a gyilkosság megrendelésével.

„Az ügyben engem elsősorban az érdekel, hogy beigazolódjon a kliensem által tett vallomás hitelessége“ – nyilatkozta a TV JOJ-nak Livia Kňažíková, Andruskó Zoltán ügyvédje. A nyomozati anyag szerint Andruskó a közvetítő szerepét tölthette be a gyilkosságban, őrizetbe vétele óta együttműködik a rendőrséggel.

Az elmúlt időben felreppent a hír, hogy a gyilkosság előtt egy hónappal Marian Kočner állítólag egy sms-ben azt írta Jaroslav Haščáknak, a Penta vezetőjének, hogy egy férfi likvidálásán dolgozik. A medializált hírek szerint Haščák erre azt válaszolta, hogy majd személyesen beszélnek róla.

Ezzel kapcsolatban a Penta vezetője hétfőn jelezte a gyilkosság nyomozójának, hogy kész vallomást tenni az állítólagos sms-ről.

Kňažíková ezzel kapcsolatban elmondta, hogy amennyiben sor kerül Haščák vallomástételére, úgy nagy valószínűséggel ő is részt vesz a kihallgatáson. A TV JOJ információi szerint Haščák egyelőre nem kapott pontos időpontot a nyomozótól, de várhatóan egy hónapon belül sor kerülhet a kihallgatására, amelyen a gyilkosság összes gyanúsítottja és azok ügyvédjei is részt vehetnek.


noviny.sk/para