KUCIAK-GYILKOSSÁG: Egy nagymácsédi illető azt állítja, tudja, hogy ki van a fantomképen!

2018. szeptember 22. - 16:28 | Belföld

A rendőrség hétfőn közölte, hogy előrelépés történt a Kuciak-gyilkosság ügyében, és közzétettek egy férfiről készült fantomképet. Egy hét sem telt el, és máris jelentkezett egy személy, aki azt állítja, ismeri a képen látható illetőt.

KUCIAK-GYILKOSSÁG: Egy nagymácsédi illető azt állítja, tudja, hogy ki van a fantomképen!
Forrás: cas.sk

A gyilkosság ügyében folyó nyomozás felügyeletével megbízott speciális ügyész szerint a fantomképen látható férfi a gyilkosság helyszínének közelében tartózkodhatott, illetve információi lehetnek az elkövetőkről. Az illető 30 év körüli, rövid barna haja van, valamint szakállat visel.

„Sokat segítene, ha az illető önmaga jelentkezne a Speciális Ügyészség hivatalában vagy a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) illetékes osztályán. Nem állítjuk, hogy biztosan a gyilkosság helyszínén volt, csupán hogy arra járhatott“ – nyilatkozta korábban az ügyész, aki azt is elmondta, hogy azért most hozták nyilvánosságra a fantomképet, mert a szemtanúi vallomásokból és térfigyelő kamerák felvételeinek kielemzéséből most jutottak el hozzá.

Nový čas azt írja, a napokban jelentkezett szerkesztőségükben egy nagymácsédi lakos, egy bizonyos Marek, aki azt állítja, felismerte a fantomképen látható személyt, aki nagy valószínűséggel egy korábbi munkatársa, Miroslav Č. Időközben a rendőrségen is vallomást tett arról, hogy szerinte ki látható a képen.

„Először Diószegen voltam. Este átvittek a körzeti részlegre, ahol kihallgattak. A kihallgatás három és fél-négy órán át tartott. Megérkezett a galántai nyomozó, és próbálták megállapítani a férfi személyazonosságát” – mondta a kihallgatásról Marek, majd hozzátette, az is kiderült, hogy a képen látható lehetséges személy Poprádról származik. Állítása szerint a rendőrök még akkor este elvitték őt a házhoz, ahol februárban meggyilkolták Ján Kuciak újságírót és menyasszonyát, Martina Kušnírovát.

„Kérdezték tőlem, hogy hol lakik (Miroslav Č.), ezt nem tudtam pontosan, de megmutattam nekik, hogy megközelítőleg hol. Ők megmutatták az útvonalat, amelyen eljuthatott a házhoz, a gyilkosság helyszínéhez” – tette hozzá a férfi, majd megjegyezte,

a faluban azt beszélik, hogy a gyilkosságot követő időszakban a feltételezett szemtanú már nem járt dolgozni, helyette szerencsejátékokat játszott – nagyban, majd elhagyta az országot.

„Nem tudom, hogy ő-e az, ezek csak feltételezések” – húzta alá Marek, aki idén nyáron ismerte meg Miroslav Č.-t. Egy építkezésen dolgoztak kőművesként Nagyszombatban, és a gyilkosság idején mindketten Nagymácsédon éltek.

A lap úgy tudja, Miroslav kollégái közt azzal dicsekedett, hogy ismeri a kétes hírű olasz vállalkozó, Vadala családját, akit Ján Kuciak is megemlített az utolsó, befejezetlen cikkében.

A férfi szomszédai is megerősítették, hogy Miroslav valóban a faluban élt albérletben a családjával, megközelítőleg egy évig. Legutóbb több mind két hete látták, a helyiek úgy tudják, hogy Csehországba, Ostravára költözött.

Az ügyész szerint további fejlemény az ügyben, hogy a rendőrség a korábbi harminc helyett már csak két lehetséges verzióval dolgozik: Eszerint a gyilkosságot megrendelésre követték el, és a végrehajtó egyetlen személy volt. Az indíték Ján Kuciak újságírói munkája volt.


(cas.sk/noviny.sk/para)