A Kuciak-gyilkosság gyanúsítottja újra vallott: egy ügyészt és Lipšicet is meg akarhatták ölni

2018. október 26. - 20:44 | Belföld

Az egykori belügyminiszter meggyilkolásának gondolata állítólag Marián Kočner és Alena Zsuzsová fejéből pattant ki.

A Kuciak-gyilkosság gyanúsítottja újra vallott: egy ügyészt és Lipšicet is meg akarhatták ölni
Fotó: TASR

Andruskó Zoltán, aki a Kuciak-gyilkosság gyanúsítottjai közül egyedüliként működik együtt a hatóságokkal, azt állítja, hogy másik két személy meggyilkolását is fontolgatták.

A TV Markiza Andruskó vallomására hivatkozva arról tájékoztatott, hogy Daniel Lipšic és egy elit ügyész megölése is szóba került a gyanúsítottak közt. Az ügyész nevét nem konkretizálták, viszont a DenníkN úgy tudja, hogy Maroš Žilinkáról, a Speciális Ügyészi Hivatal ügyészéről van szó.

Lipšic egyelőre nem kommentálta a személyével kapcsolatban megjelent híreket.

Andruskó mellett Szabó Tamást, Marček Miroslavot és Alena Zsuzsovát gyanúsítják Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásával. Zsuzsová a megrendelő szerepét tölthette be az ügyben, viszont Kuciaknak nem jelentek meg írásai a nőről, így nem világos, hogy milyen indítékból rendelhette volna meg a gyilkosságot.

A gyilkosság megrendelésével kapcsolatban gyakran emlegetik Marián Kočnert is, egyelőre azonban nem ismert, hogy a rendőrség meggyanúsította volna a vállalkozót. Viszont a gyilkossági üggyel kapcsolatban a rendőrség néhány napja házkutatást tartott Kočnernél.

aktuality.sk/para