Kuciak-gyilkosság: Hétfőn a tanúk padjára szólítják Haščákot és Bödört is!

2020. január 19. - 11:29 | Belföld

Ján Kuciak és kedvese, Martina Kušnírová meggyilkolásának büntetőperében hétfőn meghallgatják Jaroslav Haščákot, a Penta társtulajdonosát és Norbert Bödör nyitrai vállalkozót is.

Kuciak-gyilkosság: Hétfőn a tanúk padjára szólítják Haščákot és Bödört is!
Jaroslav Haščák (Archív felvétel)

Haščák már korábban megerősítette, hogy mintegy 15 éve ismeri a gyilkosság megrendelésével gyanúsított Marian Kočnert, aki egy hónappal a bűncselekmény előtt vulgáris jelzőkkel kísérve megírta neki, hogy valakinek az eltávolításán dolgozik.

Az eljárás előkészítő szakaszában Haščák azt vallotta, hogy Kočner ezt Lukáš Kyselicára értette, aki a Gorilla-ügyet vizsgáló nyomozócsoport vezetője volt korábban, akkoriban pedig Pavol Rusko egykori üzlettársa, Sylvia Volzová elleni gyilkosság előkészítésének ügyét vizsgálta, melynek vádlottja Rusko.

A másik meghallgatandó figura pedig Norbert Bödör nyitrai vállalkozó, akinek apja birtokolja a Smer-közeli Bonul nevű őrző-védő céget. Peter Tóth, Kočner egykori jobbkeze vallomása szerint Bödör is adott pénzt Kočnerrel együtt neki és csapatának újságírók, többek között Ján Kuciak megfigyelésére, később pedig smeres politikusokat akart megfigyeltetni velük. Tóth meg van róla győződve, hogy Bödörnek nincs köze a Kuciak-gyilkossághoz, ám a nyomozás állásáról folyamatosan informálhatták a rendőrség berkeiből.

(TASR)