Kuciak-gyilkosság: íme, a nyomozás eddigi eredménye számokban

2019. február 21. - 13:13 | Belföld

A rendőrség a Facebook-oldalán számolt be, hogy a Kuciak-gyilkosság kivizsgálását illetően milyen eredményeket ért el.

A 2018 szeptemberében végrehajtott Akcia News I nevű rendőrségi akció során összesen 12 házkutatást végeztek el, 19 más helyiséget, illetve földterületet kutattak át és 10 személyt vettek őrizetbe.

Az akció során 570 bizonyítékot foglaltak le, többek közt fegyvereket, lőszert, kommunikációs eszközöket, dokumentumokat, számítógépes technikát.

Az egy hónappal később végrehajtott Akcia News II névre keresztelt razzia során a rendőrség 21 házkutatást végzett el és összesen 150 bizonyítékot foglaltak le. Ugyanabban a hónapban Magyarországon is rendőrségi akciót hajtottak végre, amely során négy házkutatást végeztek, és két személyt vettek őrizetbe.

A Kuciak-gyilkossággal kapcsolatban a mai napig négy személyt gyanúsítottak meg: Szabó Tamást a gyilkosság elkövetésével, Alena Zsuzsovát a gyilkosság megrendelésével, Marček Miroslavot pedig bűnrészességgel gyanúsítják. A gyanú szerint Andruskó Zoltán az összekötő szerepét tölthette be az ügyben.

A gyilkosság egyéves évfordulója alkalmából a rendőrség közzétett egy videót a gyanúsítottak őrizetbe vételéről, illetve a nyomozás folyamatáról.

-para-