Kuciak-gyilkosság: Kihallgatja a NAKA a Penta főnökét, Jaroslav Haščákot

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) csütörtökön kihallgatja a Penta főnökét, Jaroslav Haščákot.

Kuciak-gyilkosság: Kihallgatja a NAKA a Penta főnökét, Jaroslav Haščákot
Fotó: TASR

A kihallgatásra Nyitrán, a NAKA épületében kerül sor. Haščákot a Kuciak-gyilkossággal kapcsolatban tanúként hallgatják ki.

A noviny.sk információi szerint Haščák luxuskocsival érkezett a kihallgatás helyszínére reggel 8 órakor. Az újságíróknak azt ígérte, hogy a kihallgatás után nyilatkozni fog.

Korábban felmerült a gyanú, hogy a Penta főnöke is kommunikálhatott a Kuciak-gyilkosság megrendelésével gyanúsított Marian Kočnerrel. A Denník N Kočner Threema-üzeneteire hivatkozva arról írt, hogy a vállalkozó vulgarizmusok használatával azt írta Haščáknak, egy férfi likvidálásán dolgozik. A Penta főnöke erre azt felelte, hogy majd megbeszélik személyesen.

Jaroslav Haščák akkor a lap érdeklődésére elismerte, hogy valóban kommunikált Kočnerrel, és azt állította, hogy az a bizonyos sms a Gorilla-nyomozócsoport akkori vezetőjére, Lukáš Kyselicára vonatkozott. A Penta főnöke akkor azt mondta, kész ezzel kapcsolatban vallomást tenni a rendőrségen, sőt, egy saját hipotézise is volt arról, mit is takart az a kommunikáció.


(noviny.sk/tvnoviny.sk/para)