Kuciak-gyilkosság: Lipšic lejátszaná a bíróságon Kočner videóit

2020. június 29. - 08:48 | Belföld

A Kuciak-gyilkossággal vádolt hírhedt vállalkozó, akit egyébként a váltóhamisítás ügyében első fokon már 19 évre ítéltek, élesen tiltakozik ez ellen.

Kuciak-gyilkosság: Lipšic lejátszaná a bíróságon Kočner videóit
Daniel Lipšic (Fotó: TASR)

A Ján Kuciak újságíró és menyasszonya meggyilkolása ügyében folytatott perben az egyes felek több bizonyíték bemutatását szorgalmazzák. A Kuciak-család ügyvédje, Daniel Lipšic például szeretné, ha lejátszanák némely videókat, melyeket Marian Kočner telefonjában találtak. Utóbbi szerint viszont ez a családja magánéletének indokolatlan megzavarása.

A védelem ezzel szemben a NAKA bizonyos ügyiratainak beterjesztését javasolta, melyek valamilyen dél-szlovákiai bűnbandával foglalkoztak. Ezzel azt szeretnék alátámasztani, hogy a bűnüldözési ügynökség a vádemelés megtétele előtt még más verziót is számon tartott a gyilkossági ügyben.

A Kuciak-gyilkosság tárgyalása hétfőn folytatódik, az ügyben még Marian Kočner mint megrendelő, Alena Zsuzsová mint közvetítő és Szabó Tamás mint az egyik kivitelező szerepel vádlottként. Korábban külön tárgyaláson 23 év letöltendőre ítélték Miroslav Marčeket, aki bevallotta, hogy ő adta le a lövéseket, valamint 15 évre Andruskó Zoltánt, aki pedig a nyomozás kezdetétől együttmműködött a rendőrséggel, és számos részletet árult el a történtekről. Ő volt az, aki Marčeket és Szabót felhajtotta Zsuzsovának.

(Čas.sk)