Kuciak-gyilkosság: A mai nap áttörést jelent a nyomozásban

A mai nap az egyik legfontosabb azóta, hogy elkezdődött a nyomozás Ján Kuciak és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolásának ügyében. Mindezt Daniel Lipšic, a Kuciak-család ügyvédje mondta el arra a hírre reagálva, hogy eljárás indult Marian Kočner ellen. Lipšic köszönetet mondott a nyomozócsoportnak és a felügyelő ügyészeknek.

Kuciak-gyilkosság: A mai nap áttörést jelent a nyomozásban
Fotó: TASR/Ivan Majerský

„A mai napon indított eljárás áttörést jelent a nyomozásban. Amint azt már a nyomozás kezdetén is mondtam, a legfontosabb, hogy megtaláljuk, meggyanúsítsuk és bíróság elé állítsuk a megrendelőt vagy megrendelőket. Ezek az emberek a legrosszabbak és legveszélyesebbek, akik képesek az asztalnál ülve, egy pohár konyakkal a kezükben dönteni emberek életéről, és ezek az emberek mindig megtalálják azokat a személyeket, akik néhány tízezer euróért képesek ilyen aljas tettet elkövetni"

– mondta.

Lipšic bízik benne, hogy ezt a lépést még sok, hasonlóan fontos követi. Hozzáteszi: Marian Kočner személyének átvizsgálása folyik tovább, hiszen a vállalkozó más ügyekben is gyanúsított, ezek azonban egyelőre még előkészítő fázisban vannak.

A letartóztatásban lévő Marian Kočner vállalkozó ellen Ján Kuciak és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolásának megrendelése miatt indult eljárás. A gyilkosság megrendelésének motivációja Kuciak újságírói tevékenysége lehetett. Ezt csütörtöki sajtótájékoztatóján erősítették meg a Speciális Ügyészi Hivatal ügyészei.

TASR