A Kuciak-gyilkosság miatt elkotródott exbelügyér együttműködik a Kočner-féle korrupciós hálózatból kipottyanó exbíróval

2020. június 22. - 17:02 | Belföld

Robert Kaliňáknak, a belügyminisztérium korábbi vezetőjének a Kuciak-gyilkosság után mennie kellett a posztjáról. David Lindtner, az egyik pozsonyi járásbíróság exelnöke a bírói tisztségnek fordított hátat, és jelenleg a rendőrség nyomoz utána, mert működtetője lehetett a Marian Kočner-féle korrupciós hálózatnak.

A Kuciak-gyilkosság miatt elkotródott exbelügyér együttműködik a Kočner-féle korrupciós hálózatból kipottyanó exbíróval

Jelenleg a Smer alelnöke, Kaliňák és a Pozsony III. Járásbíróság korábbi vezetője, Lindtner ügyvédként kapcsolatban vannak.

"Néhány ügyben együttműködtem vele - válaszolta Kaliňák a kérdésre, hogy milyen kapcsolatban áll Lindtnerrel. Az exminiszter szerint a korábbi bírónak saját irodája van, és csupán néhány büntetőjogi dologban kooperáltak.

Az ismert tény, hogy a smeres politikus képviseli a volt védelmi minisztert, a cuki Mucus becenév alatt is számontartott Martin Glváčot. A politikus perre ment a róla szóló cikkek miatt, amelyek azt boncolgatták, mennyi és milyen tartalmú üzenetet váltott Kočnerrel és annak csalijával, Alena Zsuzsovával.

Kaliňák Robert Fico rasszista színezetű ügyét is képviseli. Ez utóbbi azzal függ össze, hogy a Smer elnöke a fasiszta jellegű LSNS emberéről, Milan Mazurekről olyan megértően vallott, hogy egy pillanatig azt lehetett feltételezni, hogy ők ketten regisztrált politikai partnerek.

(DenníkN)