Kuciak-gyilkosság: Miért vethetett véget az életének a fantomképen lévő férfi?

Édesanyja szerint szerelmi bánat is hozzájárulhatott ahhoz, hogy fia véget vetett életének.

Kuciak-gyilkosság: Miért vethetett véget az életének a fantomképen lévő férfi?
Fotó: ÚŠP/Aktuality.sk

Amint arról korábban beszámoltunk, szerdán este öngyilkosságot követett el a Kuciak-gyilkossággal kapcsolatban kiadott fantomképen látható férfi.

Ronald R. egyike volt annak a nyolc személynek, akiket a szeptemberi gútai rendőrségi akció során őrizetbe vettek a kommandósok. Három közülük – Sz. Tamás, Miroslav M. és A. Zoltán – továbbra is rács mögött van. Ötöt mindjárt másnap szabadon engedtek, köztük a 24 éves Ronaldot is.

A férfi a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottjának, Miroslav M. barátnőjének a fia. Ronald R.-re az édesanyja talált rá gútai házuk padlásán felakasztva.

Az édesanya a Nový časnak elmondta, fia az elmúlt hetekben nehéz időszakon ment keresztül, nehezen dolgozta fel ugyanis, hogy szeptember végén őt is őrizetbe vették a kommandósok, erre pedig még rátett egy lapáttal, hogy vasárnap szakítottak a barátnőjével. Martina szerint ez lehetett az utolsó csepp a pohárban.

Martina azt állítja, fia nem is ismerte párját, Miroslavot (a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottját), akivel kapcsolata csak júniustól tartott. Elmondása szerint Ronaldot azért vették őrizetbe, mert a fantomkép megjelenése után két, egymástól független tanú állította, hogy a gyilkosság látták őt az újságíró házánál. Az édesanya szerint azonban a fantomkép minden harmadik fiatalemberre hasonlíthat.

Martina szerint Ronald sosem járt Nagymácsédon, éppen ezért nagyon megviselték a történtek, a történtek óta depresszióval küzdött.

A Speciális Ügyészség szeptember közepén osztotta meg a fantomképet. Sajtóinformációk szerint ezt követően elkezdtek egymással kommunikálni a gyilkosság gyanúsítottjai, ez pedig még inkább megerősítette a rendőrök gyanúját.

A fantomkép megosztásakor az ügyészség közölte, olyasvalaki látható a képen, aki a gyilkosság idején a tett helyszínének közelében tartózkodhatott. Azt állították, hogy az illető segítheti a folyamatban lévő nyomozást, és arra kérték, hogy önként jelentkezzen az ügyészségen vagy a rendőrségen.

Ronald R. azonban nem reagált a felszólításra, a gúta rendőrségi akciót követően került rendőrkézre.


(cas.sk/para)