Kuciak-gyilkosság: Mindegyik gyanúsított rács mögött marad!

2018. szeptember 30. - 17:29 | Belföld

A besztercebányai Speciális Büntetőbíróság vasárnap úgy döntött, a Kuciak-gyilkosság mind a négy gyanúsítottját előzetes letartóztatásba helyezik.

Kuciak-gyilkosság: Mindegyik gyanúsított rács mögött marad!
Fotó: TASR

A bíróság több mint négyórás tárgyalás után döntött a gyanúsítottak – Szabó Tamás, Marček Miroslav, Andruskó Zoltán és Alena Zsuzsová – előzetes letartóztatásba helyezéséről. Három gyanúsított panaszt nyújtott be a bíróság döntése ellen. Andruskó Zoltán nem élt a fellebbezés lehetőségével, ezért nem kizárt, hogy együttműködik a rendőrséggel. A benyújtott fellebbezésekről a Legfelsőbb Bíróság dönt az elkövetkező napokban – erősítette meg Katarína Kudjaková, a Speciális Büntetőbíróság szóvivője.

A bíróság azért döntött a gyanúsítottak előzetes letartóztatásba helyezéséről, mert ellenkező esetben fennáll a veszélye, hogy szökést kísérelnének meg vagy megpróbálnák befolyásolni a tanúkat.

„Tiszteletben tartom a bíróság döntését, amely ma előzetes letartóztatásba helyezte a Kuciak-gyilkosság négy gyanúsítottját. Részemről ez egy újabb bizonyíték arra, hogy a rendőrség az ügyészséggel együtt jó munkát végez a bűncselekmény kivizsgálása során” – reagált a bíróság döntésére Denisa Saková belügyminiszter.

Az aktuality.sk videóján hallható az ügyész tájékoztatója:

A gyanúsítottakat a bírósági tárgyalás berekesztése után, 17 óra 40 perc környékén vitték el a bíróság épületéből.

„Meglátjuk, mi következik, hogy így folytatódik-e. De félek bízni abban, hogy valaha vége lesz és mindenki, beleértve a megrendelőt is, igazságosan meg lesz büntetve” – így reagált a bíróság döntésére a meggyilkolt újságíró, Ján Kuciak nővére, Mária.

Ez tehát azt jelenti, hogy továbbra is rács mögött marad a Kuciak-gyilkosság elkövetésével gyanúsított négy személy. A gyanúsítottak közt van Szabó Tamás, Marček Miroslav és Andruskó Zoltán, akiket a csütörtöki gútai rendőrségi akció során vettek őrizetbe, valamint a 44 éves Alena Zsuzsová, akit pénteken Komáromban fogtak el. A három férfit előre megfontolt, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkossággal, Zsuzsovát pedig bűnrészességgel, a DenníkN információi szerint a gyilkosság megrendelésével gyanúsítják.

Ján Kuciak az Aktuality.sk hírportál szerkesztőségében dolgozott oknyomozó újságíróként. Kuciakot és jegyesét február 21-én gyilkolták meg nagymácsédi házukban, egy 9 mm kaliberű pisztolyból leadott lövésekkel. Az ügyész nemrég azt mondta, hogy a kettős gyilkosság Kuciak munkájával függött össze.


Kapcsolódó cikkek:

Kuciak-gyilkosság: Alena Zs.-t a gyilkosság megrendelésével gyanúsítják

Kuciak-gyilkosság: A követező órákban fontos dolgok derülhetnek ki

Így vitték a gyanúsítottakat a bíróság épületébe (VIDEÓ)

Kuciak-gyilkosság: A gyanúsítottak tagadnak, Sz. Tamás panaszt nyújtott be


(TASR/aktuality.sk)