Kuciak-gyilkosság: Öngyilkosságot követett el a fantomképen látható férfi

Ronald R. egyike volt annak a nyolc személynek, akiket a gútai rendőrségi akció során őrizetbe vettek a kommandósok.

Kuciak-gyilkosság: Öngyilkosságot követett el a fantomképen látható férfi
Fotó: ÚŠP/Aktuality.sk

Nový čas úgy tudja, a fantomképen látható férfi szerdán este öngyilkosságot követett el. A lap szerint a férfi a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottjának, Miroslav M. barátnőjének a fia. Ronald R.-re az édesanyja talált rá gútai házuk padlásán felakasztva.

A gyanú szerint Miroslav M. lehetett a sofőr, amikor meggyilkolták Ján Kuciak oknyomozó újságírót és menyasszonyát.

A Speciális Ügyészség szeptember közepén osztotta meg a fantomképet. Sajtóinformációk szerint ezt követően elkezdtek egymással kommunikálni a gyilkosság gyanúsítottjai, ez pedig még inkább megerősítette a rendőrök gyanúját.

A fantomkép megosztásakor az ügyészség közölte, olyasvalaki látható a képen, aki a gyilkosság idején a tett helyszínének közelében tartózkodhatott. Azt állították, hogy az illető segítheti a folyamatban lévő nyomozást, és arra kérték, hogy önként jelentkezzen az ügyészségen vagy a rendőrségen.

Ronald R. azonban nem reagált a felszólításra, a gúta rendőrségi akciót követően került rendőrkézre.

Szeptember végén  a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) emberei nyolc gyanúsítottat vettek őrizetbe a gútai rendőrségi akció során. Három közülük – Sz. Tamás, Miroslav M. és A. Zoltán – továbbra is rács mögött van. Ötöt mindjárt másnap szabadon engedtek, köztük az öngyilkosságot elkövetett 24 éves Ronald R.-t is.

Ján Kuciak az Aktuality.sk hírportál szerkesztőségében dolgozott oknyomozó újságíróként, akit jegyesével együtt február 21-én gyilkolták meg nagymácsédi házukban. A gyilkosság megrendelője mintegy 70 ezer eurót fizetett az elkövetőknek. Az összeget valószínűleg Alena Zs. fizette ki, de hogy ki volt a végső megrendelő, a rendőrség még vizsgálja. Eljárás indult Sz. Tamás, Miroslav M. és A. Zoltán ellen is. Az ügyészség nem zárta ki, hogy további személyek ellen is eljárás indul.

(cas.sk/aktuality.sk)