Kuciak-gyilkosság: rács mögött marad Zsuzsová, Marček és Szabó! (FOTÓK)

2019. november 13. - 19:20 | Belföld

A Kuciak-gyilkosság három vádlottja vizsgálati fogságának meghosszabbításáról döntöttek szerdán.

Kuciak-gyilkosság: rács mögött marad Zsuzsová, Marček és Szabó! (FOTÓK)
Szabó Tamás - fotók: TASR (További képekért kattints a fotóra!)

A bazini Speciális Büntetőbíróság szerdán meghosszabbította a Kuciak-gyilkosság három vádlottja, Alena Zsuzsová, Miroslav Marček és Szabó Tamás vizsgálati fogságát.

Mindhárman vizsgálati fogságban maradnak változatlan okok miatt, továbbra is fennáll ugyanis a veszélye annak, hogy a vádlottak befolyásolhatnák a büntetőeljárást, illetve a tanúkat – erősítette meg a speciális ügyészség.

Mindez azt jelenti, hogy a vádlottak még minimum három évig vizsgálati fogságban maradhatnak. A bíróság döntése ellen panaszt nyújtott be Zsuzsová és Szabó is, így az esetükben a Legfelsőbb Bíróság fog majd dönteni.


Alena Zsuzsová

Az ügyész által beterjesztett vádirat szerint Marian Kočner Alena Zsuzsovánál rendelte meg a gyilkosságot 2017 végén, aki ezután megszólította Andruskó Zoltán komáromi vállalkozót, ő pedig a gyilkosság végrehajtásával Szabó Tamást és Marček Miroslavot bízta meg. Kočner indítéka a bosszú volt azokért a cikkekért, amelyeket Ján Kuciak írt a gazdasági bűnözéséről. Martina Kušnírovát elvileg nem tervezték megölni, azért halt meg, mert ott volt a helyszínen.

A Kuciak-gyilkosságon kívül Marčeket és Szabót egy másik gyilkossággal, Molnár Péter gútai vállalkozó megölésével is vádolják. A Speciális Ügyészség szerint őt 2016-ban egy rablótámadás során gyilkolták meg otthonában.


(TASR/para)