Kuciak-gyilkosság: Rendőrök és búvárok kutatják át Gútán a Vág és a Kis-Duna környékét

2019. április 12. - 11:02 | Régió

Pénteken a reggeli óráktól rendőrök és búvárok nyomoznak a gútai Vág-híd közelében.

Kuciak-gyilkosság: Rendőrök és búvárok kutatják át Gútán a Vág és a Kis-Duna környékét
Fotó: noviny.sk

Csütörtökön a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottját, Miroslav Marčekot a kihallgatás után Diószegre, Nagymácsédra, majd Gútára vitték a rendőrök, ahol a nyomozással kapcsolatos műveletekbe vonták be.

A Joj Televízió úgy tudja, Marčekot csütörtökön először a Vág-hídhoz vitték Gútán, ahol fényképeket készítettek. Ezt követően autóba ültek, és a Kis-Duna mellett található Nagy-szigethez vitték őt.

A rendőrök pénteken is megjelentek Gútán a Vág folyónál, ahol búvárokkal együttműködve kutatták át a környéket.

A Markíza információi szerint Marček mutatta meg a pontos helyet a nyomozóknak. Az Szlovák Rádió és Televízió (RTVS) úgy tudja,

a búvárok azt a fegyvert keresik a folyóban, amellyel meggyilkolták Ján Kuciakot és Martina Kušnírovát.

Marčeket csütörtökön a Nemzeti Bűnüldözési ügynökség (NAKA) nyitrai épületében hallgatták ki több mint hat órán át. Az RTVS egyelőre meg nem erősített információi szerint Miroslav Marček, a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottja a csütörtöki kihallgatáson beismerhette, hogy lövéseket adott le Ján Kuciakra és Martina Kušnírovára.

„A bizonyítási eljárással kapcsolatos kérdésekre, tekintve, hogy az előkészítő eljárás nem nyilvánosan zajlik, nem áll módunkban választ adni. Mivel a nyomozás még folyamatban van, nem nyilatkozhatunk sem a nyomozás menetével, sem az egyes műveletekkel kapcsolatban, mert azzal a nyomozást hátráltatnánk vagy veszélyeztetnénk" – mondta ezzel kapcsolatban Jana Tökölyová, a Különleges Ügyészi Hivatal (ÚŠP) szóvivője.

Marček kihallgatásán jelen volt a gyilkosság többi gyanúsítottjának jogi képviselője. Az ügyvédek a kihallgatás menetét nem kívánták kommentálni.

A korábbi gyanú szerint Marček csak a sofőr szerepét töltötte be az ügyben, ő vihette Nagymácsédra a gyilkosság másik gyanúsítottját, Szabó Tamást. A gyilkosság további gyanúsítottja Andruskó Zoltán, aki együttműködik a rendőrséggel. A gyilkosság megrendelésével Alena Zsuzsovát és Marian Kočnert gyanúsították meg. Mindannyian előzetes letartóztatásban vannak.

Ján Kuciakot és a jegyesét nagymácsédi családi házukban lőtték le 2018. február 21-én egy 9 mm kaliberű pisztollyal.


(noviny.sk/parameter)