Kuciak-gyilkosság: A rendőrök megtalálták a kabátot, ami a gyilkoson volt, de nem azé, akire számítottak!

2019. június 26. - 20:52 | Belföld

Újabb ellentmondásra derült fény a Kuciak-gyilkosság kapcsán.

Kuciak-gyilkosság: A rendőrök megtalálták a kabátot, ami a gyilkoson volt, de nem azé, akire számítottak!
Miroslav Marček (Fotó: TASR)

A Markíza információi szerint a rendőrök megtalálták annak a személynek a kabátját, aki tavaly februárban leadta a végzetes lövést Ján Kuciak újságíróra és menyasszonyára, Martina Kušnírovára.

A lap szerint a nagymácsédi térfigyelő kamerák felvételei bizonyítják, hogy az ominózus napon a gyilkos viselte a most megtalált kabátot.

A Markíza azonban úgy tudja,

a kabát nem Miroslav Marčeké, aki néhány héttel ezelőtt beismerte, hogy ő gyilkolta meg a fiatalokat, hanem a másik gyanúsítotté, Szabó Tamásé.

Mielőtt Marček beismerte, hogy ő adta le a gyilkos lövéseket, a rendőrség Andruskó vallomása alapján azzal a verzióval dolgozott, hogy Szabó Tamás volt a lövész, Marček pedig a segítője.

A televízió szerint a kabátot megközelítőleg egy hónappal ezelőtt találták meg Gútán. Egyelőre azonban nem tudni, hogy a gyanúsítottak időközben kabátot cseréltek, vagy valóban Szabó látható a felvételeken. A rendőrség a sajtóértesülés szerint ezt szakértő segítségével igyekszik megállapítani.

A szakértő vizsgálja Szabó és Marček járását és mozgását, hogy megállapítsák, ki látható a felvételeken.

A gyilkosság további gyanúsítottja Andruskó Zoltán, aki együttműködik a rendőrséggel. A gyilkosság megrendelésével Alena Zsuzsovát és Marian Kočnert gyanúsították meg. Mindannyian előzetes letartóztatásban vannak. Ján Kuciakot és a jegyesét nagymácsédi családi házukban lőtték le 2018. február 21-én egy 9 mm kaliberű pisztollyal.


(tvnoviny.sk/para)