KUCIAK-GYILKOSSÁG: A rendőrség közzétett egy fantomképet!

2018. szeptember 17. - 13:46 | Belföld

Nem közöltek vele kapcsolatban semmit, csak hogy keresik, mert lényeges információkkal szolgálhat Ján Kuciak és kedvese, Martina Kušnírová meggyilkolásával kapcsolatban.

KUCIAK-GYILKOSSÁG: A rendőrség közzétett egy fantomképet!
Fotó: Cséfalvay Á. András

A gyilkosság ügyében folyó nyomozás felügyeletével megbízott speciális ügyész számolt be a tragédiával kapcsolatos legfrissebb fejleményekről.

Eszerint a gyilkosságot megrendelésre követték el, és a végrehajtó egyetlen személy volt. Az indíték Ján Kuciak újságírói munkája volt, miközben a rendőrség már csak két verzióval dolgozik - írja a Denník N.

Közzétettek egy fantomképet is, melyen egy 30 év körüli, rövidre nyírt hajú, bajszos-szakállas férfi látható. Az ügyész viszont nem közölt róla semmilyen információt, azt sem, hogy esetleg  biztonsági vagy térfigyelő kamerák rögzítették-e őt.

"Ez az illető a gyilkosság helyszínén lehetett a bűntény elkövetésének idején" - mondta.

A kérdésre viszont, hogy az elkövetőt látjuk-e a fotón, nem kívánt válaszolni. Annyit mondott, ez jelen pillanatban csak találgatás.

A nyomozás elején még 30 lehetséges verzióval dolgozott a rendőrség, ma viszont már csak Kuciak munkájának két konkrét területére fókuszál a rendőrség.

Statisztikákat is közöltek az eddigi vizsgálatról: eszerint öt helyszíni vizsgálatot tartottak, amibe beletartozott a gyilkosság helyszíne és azon helyszínek is, ahol a gyilkos tartózkodott. 10 házkutatást tartottak, hét olaszt vettek őrizetbe, viszont mindannyiukat elengedték. Két nyomozati kísérletet hajtottak végre, begyűjtöttek már több mint 40 szakértői jelentést, 57 parancsuk van lehallgatásra, továbbá 127 paranccsal rendelkeznek lefolytatott telefonbeszélgetésekkel kapcsolatos adatokról is. Az ügyész elmondása szerint több tízezer felvételt elemeznek a mai napig.

Itt a teljes sajtótájékoztató:

(Denník N)