Kuciak-gyilkosság: Szabó már Zsolnán ül, és megvan, miért lehet Kočner Nyitrán

2019. szeptember 11. - 16:59 | Belföld

A Joj TV olyan információkhoz jutott, miszerint a Kuciak-gyilkosság egyik kivitelezőjének tartott Szabó Tamást Zsolnára szállították. 

Kuciak-gyilkosság: Szabó már Zsolnán ül, és megvan, miért lehet Kočner Nyitrán
Marian Kočner (Fotó: TASR)

Ezt a televízió számára egy, a nyomozáshoz közel álló személy is megerősítette, ahogy azt is, hogy a tervek szerint szeptemberi hónapban ismerkedhetnek meg a gyanúsítottak a nyomozati anyaggal.

Ez lehet az ok a Joj TV szerint, amiért Marian Kočnert átszállították a nyitrai börtönbe, mivel a televízió úgy tudja, az anyagismertetés ott fog zajlani. Ellenkező esetben ugyanis Kočnert rendszeresen át kellett volna szállítani Leopoldovból Nyitrára.

Az iratanyaggal való megismerkedés azt jelenti, hogy a gyanúsítottak és ügyvédeik megtekinthetnek minden bizonyítékot, amit a nyomozók ez idáig felhalmoztak. Ez pedig hetekig is eltarthat, és mivel Kočner szállítása a legszigorúbb biztonsági feltételek mellett zajlik, felesleges komplikációt okozott volna, ha nem viszik Nyitrára.

Gál Gábor (Híd) igazságügy-miniszter a szerdai kormányülés után kijelentette, hogy Kočner áthelyezése megelőző jellegű biztonsági intézkedés, az okokat viszont nem akarta részletezni.

A miniszter szerint olyan információk ezek, amelyek nem tartoznak a médiára vagy a nyilvánosságra, hanem csupán az illetékes hatóságokra. A miniszter egyben értékelte az Igazságügyi Rendészet és Büntetés-végrehajtási Alkalmazotti Kar (ZVJS) „száz százalékos felkészültségét”, és azt, hogy tökéletesen végrehajtották a fogoly szállításával kapcsolatos feladatokat és biztonsági intézkedéseket.

(Noviny.sk/TASR)