Kuciak-gyilkosság: Telefonbeszélgetések és üzenetváltások voltak terítéken az ötödik tárgyalási napon

2022. június 14. - 16:40 | Belföld

Az ötödik tárgyalási napon is folytatódott a bazini (Pezinok) Speciális büntetőbíróságon Andruskó Zoltán meghallgatása Ján Kuciak újságíró és menyasszonya meggyilkolása ügyében.

Kuciak-gyilkosság: Telefonbeszélgetések és üzenetváltások voltak terítéken az ötödik tárgyalási napon
Marian Kočner (Fotó: TASR)

Andruskó Zoltánt ebben az ügyben már jogerősen elítélték. Az ügyészek tervezett meggyilkolásának előkészítésében az ő ügyét a bíróság külön eljárás keretében tárgyalja.

A bíróságon meghallgatták Andruskó és Szabó Tamás telefonbeszélgetését, és ismertették üzenetváltásait Alena Zsuzsovával.

Kedden késő délután kellene kezdődnie Szabó Tamás meghallgatásának, aki vádlottként szerepel az ügyészek tervezett meggyilkolása ügyében. Szabó eredetileg megtagadta a tanúvallomást, áprilisban viszont minden ellene felhozott vádpontban beismerő vallomást tett.

A bíróság Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásának ügyében ismét Marian Kočner és Alena Zsuzsová bűnösségéről tárgyal. A Speciális Büntetőbíróság eredetileg felmentette őket a vádak alól, de a Legfelsőbb Bíróság tavaly májusban visszaadta az ügyet az elsőfokú bíróságnak. Ebben az ügyben már három jogerős ítélet született. Miroslav Marček és Szabó Tamás 25 év, Andruskó Zoltán 15 év letöltendő börtönbüntetést kapott.

Öt személy - Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Szabó Tamás., Dušan Kracina és Darko Dragic - ellen emeltek vádat Maroš Žilinka jelenlegi főügyész, Daniel Lipšic jelenlegi különleges ügyész és Peter Šufliarský volt helyettes főügyész meggyilkolásának előkészülete miatt.


(TASR)