Kuciak-ügy: kik ezek a személyek, akiket letartóztattak Gútán?

Reggeltől intézkednek Gútán a rendőrség különböző egységei, minden arra vall, hogy sikerült kézre keríteni a Ján Kuciak-gyilkosság több gyanúsítottját.

Kuciak-ügy: kik ezek a személyek, akiket letartóztattak Gútán?
polícia SR

Portálunk helyszíni tudósítója úgy értesült, hogy az egyik letartóztatott, Sz. Tamás unokatestvérével, Miroval együtt egy helyi bioboltot vezettek. Nem voltak túl barátságosak, de különösebben agresszívként sem ismerték őket. Vannak, akik azt feltételezték róluk, amolyan "intézőemberek" voltak. Olyan problémamegoldók, akik nagyobb ügyekbe nem mártották bele magukat. Jártak Nagymegyerre és Dunaszerdahelyre is, de nem voltak bandatagok, inkább saját szakállukra dolgoztak.

A korábban a komáromi rendőrkapitányságon nyomozóként dolgozó Sz. Tamás részt vett az Európai Biztonsági Akadémia kiképzésén, és fegyveres őrző-védő szolgálatot folytatott hajókon - derül ki az illető Facebook-profiljának adataiból. Ez az akadémia Lengyelországban működik és VIP személyek védelmére készíti fel pár hetes tanfolyamain a jelentkezőket.

Gútai információk szerint Tamás pár hónappal ezelőtt tért vissza a kisvárosba, a Harcsa utcai házba, ahol szüleivel él. A gyanúsított édesanyja egészségügyi nővérként dolgozik egy helyi egészségügyi központban, édesapja pedig nyugdíjas építkezési vállalkozó.

Tamással kapcsolatban sokaknak fel sem tűnt, hogy tavasszal felszívódott volna. Arról sincs a helyieknek tudomása, hogy új kocsival járt volna vagy értékesebb dologot vásárolt volna. Bár korábban hajón dolgozott, már vagy másfél éve nem volt úton, de volt olyan is, aki meglepődött ezen az állításon.

A rendőrségi akciókor, ma hajnalban állítólag kerékpárral próbált kereket oldani, de az autójához már nem tudott elevickélni, mert a helikopter is ott körözött fölötte.

Miro, vagy Miroslav M. tizedesként  a hadseregnél szolgált 2013-ig. Ezt az aktuality.sk derítette ki, amely portál  kapcsolatba lépett a védelmi minisztériummal, és a szaktárca szóvivője megerősítette a hírt.

Ugyanennek a médiumnak nyilatkozó helyi lakos elmondta, hogy az említett személyek nevei akkor is felröppentek, amikor 2016 decemberében két lövéssel végeztek egy gútai vállalkozóval.  Információk szerint akkor az áldozatot először térden lőtték, majd fejlövéssel végzett vele gyilkosa. 

para